НОВИНИ

Байерн разгорми Херта в Берлин

байерн разгорми херта берлин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 23.01.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на Германия Байерн (Мюнхен) постигна внушителна победа с 4:1 при гостуването си на Херта (Берлин) в двубой от 20-ия кръг на Бундеслигата.

Баварците започнаха по-настоятелно срещата на Олимпийския стадион в Берлин и отбелязаха гол още във втората минута, чрез Корентен Толисо, но попадението бе отменено след консултация с ВАР заради засада на французина при получаването на извеждащия пас на Томас Мюлер.

Все пак Толисо откри резултата в 25-ата минута след като с плонж засече центриране отляво на Кингсли Коман и с глава прати топката в долния десен ъгъл на Александър Шволов за 1:0.

Байерн удвои преднината си в последната минута на първото полувреме. Йосуа Кимих центрира от фал в наказателното поле на Херта, а Мюлер с едно докосване прати топката в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

Четвърт час преди края на редовното време стражът Шволов сбърка фатално при изнасянето на топката, след като я предостави на Лирой Сане, който хладнокръвно я прати в опразнената врата за 3:0.

В 79-ата минута Серж Гнабри отбеляза четвърто попадение за Байер, след като останал очи в очи с Шволов, се разписа с премерен изстрел по земя

Минута по-късно резервата Упамекано се опита да върне топката към Мануел Нойер, но късата топка бе пресечена от Стеван Йоветич. Черногорецът опита да премина покрай германския страж, топката се отби в крака му, но при добавката Юрген Екеленкамп оформи крайното 4:1.

В класирането тимът на Юлиан Нагелсам е лидер с актив от 49 точки, с 6 пункта преднина пред втория Борусия (Дортмунд). Херта пък е 13-и с 20 точки от 20 изиграни срещи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно положение в Перу заради петролен разлив
Извънредно положение в Перу заради петролен разлив
Ново начало или поредният опит за рестарт на отношенията със Скопие?
Ново начало или поредният опит за рестарт на отношенията със Скопие?