НОВИНИ

Байерн с нов провал в Бундеслигата, титлата е в ръцете на Леверкузен

В среща от 28-ия кръг, избраниците на Томас Тухел загубиха с 2:3 гостуването си на Хайденхайм, въпреки че имаха преднина от два гола до почивката.

Станко Димов
от Станко Димов
18:53, 06.04.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Байер Леверкузен
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен претърпя ново разочарование в първенството на Германия. В среща от 28-ия кръг, избраниците на Томас Тухел загубиха с 2:3 гостуването си на Хайденхайм, въпреки че имаха преднина от два гола до почивката. През второто полувреме „баварците“ претърпяха „пълен ремонт“ и си тръгнаха с празни ръце от двубоя.

В същото време Байер Леверкузен направи поредна златна крачка към титлата в Бундеслигата. Момчетата на Шаби Алонсо се наложиха с 1:0 при визитата си на Унион Берлин и могат да триумфират с титлата още следващия уикенд.

За Байерн, който остава на второ място в подреждането с 60 точки, поражението е второ поредно в шампионата. Хайденхайм се намира на 10-а позиция с 33 точки към момента. Байерн губи повече от пет мача за един сезон в първенството за първи път от сезон 2011/2012, а освен това отстъпва пред дебютант в Бундеслигата за първи път от 2000 година насам.

Хари Кейн и Серж Гнабри се разписаха за гранда от Мюнхен, съответно в 38-ата и 45-ата минута, но в рамките на минута – в 50-ата и 51-ата домакините изравниха. Кевин Сеса намали на 1:2, възползвайки се от отличен пас към него, а минута по-късно Тим Клайндийнст изравни с чудесен изстрел за 2:2. Пак Клайндийнст реализира за 3:2, носейки победата за Хайденхайм в 79-ата минута на двубоя.

Байер Леверкузен пък събра 76 точки на върха във временното класиране, гарантира си участие в Шампионската лига догодина и се доближи на 3 точки от първа титла в историята си, докато Унион Берлин е 12-и с 29 точки в актива си.

Победният гол за състава от Леверкузен бе дело на Флориан Вирц от дузпа в осмата минута на добавеното време на първата част, а Унион игра с човек по-малко цяло второ полувреме заради червения картон на Робин Госенс. Освен това Байер Леверкузен подобри и клубния рекорд за най-много победи в един сезон - 36.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Мост за нови възможности": Български младежи посетиха Черна гора
"Мост за нови възможности": Български младежи посетиха Черна гора
Стоян Михалев: Искаха да махнат главния секретар на МВР, за да дойде някой благосклонен към купуването на гласове
Стоян Михалев: Искаха да махнат главния секретар на МВР, за да дойде някой благосклонен към купуването на гласове