НОВИНИ

Байерн вече не е основен фаворит за титлата в Бундеслигата

Леверкузен може да повтори подвига си, вярват треньорите в Германия.

байер леверкузен спаси загуба ата минута класира финал лига европа
bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 21.08.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Байерн Мюнхен вече не е основен фаворит за титлата в Бундеслигата за новия сезон, тъй като кампанията на Байер Леверкузен без загуба до трофея през 2024 година остави траен отпечатък сред треньорите и спортните ръководители на клубовете от елита на германския футбол.

Според проучване на ДПА, мнозинството от тях все още подкрепят Байерн да се върне на върха, след като прекъсна шампионската си серия от 11 поредни сезона, но Байер Леверкузен има абсолютно същите шансове да защити титлата си.

Спортният директор на Борусия Дортмунд Ларс Рикен назова Байерн фаворит, но добави: "Сега има различни очаквания към Байер. Никой вече не предполага, че те няма да се борят за първото място".

Треньорът на Волфсбург Ралф Хазенхютъл вярва, че "Байер Леверкузен ще защити успешно титлата. Отборът на Шаби Алонсо носи невероятна сила и енергия на терена".

"Но конкуренцията ще става все по-оспорвана", добави той, докато Рикен каза, че в Германия "може би имаме най-вълнуващото първенство в Европа в момента".

Юлиан Шустер от Фрайбург и Марсел Рап от новака Холщайн също подкрепят Байер Леверкузен, докато нито Борусия Дортмунд, нито вторият от миналия сезон Щутгарт се смятат за сериозни съперници в новата кампания, започваща в петък.

Байерн остана на трето място, над 18 точки зад "аспирините", но почти половината от 18-е треньори в Бундеслигата вярват, че клубът ще бъде готов да отвърне на удара с нови играчи и нов треньор в лицето на Венсан Компани.

"Байерн Мюнхен ще бъде максимално мотивиран да не пропусне трофея два пъти поред", каза треньорът на Майнц Бо Хенриксен, а Йес Торуп от Аугсбург каза, че "Байерн ще бъде още по-концентриран" след изминалия сезон.

Спортният директор на Леверкузен Зимон Ролфес пък коментира: "Байерн винаги започва като фаворит".

За почетния президент на "баварците" Ули Хьонес титлата трябва да се върне в Мюнхен през май 2025 година.

"Нашите играчи, които не станаха шампиони, са доста ядосани и искат да докажат, че това е грешка. Аз съм много, много уверен, че ще се върнем на върха следващата година", заяви Хьонес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
116-годишна японка вече е най-възрастният човек в света
116-годишна японка вече е най-възрастният човек в света