НОВИНИ

Балъков: Ще ни е нужно време, а такова във футбола няма

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
15:12, 11.09.2020
Чете се за: 01:29 мин.
Футбол
балъков нужно време такова футбола

Старши треньорът на ЦСКА 1948 говори преди срещата на неговия тим срещу състава на Монтана, тази неделя, в мач от петия кръг на Първа Лига.

"Ще ни е нужно време, а такова във футбола няма", заяви старши треньорът и главен мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков на пресконференцията в Пресклуб „България“, на която присъства и вратарят на „червените“ и капитан на националния отбор до 21 г. Даниел Наумов.

„По време на паузата за националните отбори проведохме добра подготовка, свършихме доста работа. Предстоят още няколко такива прекъсвания заради срещи на представителния тим, като се очаква да проведем няколко контроли, вероятно една от тях ще бъде с Берое. Искаме да играем със силни отбори. Трябваше да изиграем проверка и по време на тази пауза с Ботев Пд, но тя пропадна заради многото контузени футболисти в техния състав“, започна Балъков.

„Ще изпълнявам както длъжността главен мениджър, така и тази на старши треньор. Моята работа е да помагам на младите специалисти и в лицето на Йордан Юруков аз виждам едно много кадърно и способно лице. Появиха се разни спекулации в медиите, които по никакъв начин не ме засягат, затова исках да изясня тази вътрешноклубна промяна. Ние сме нов отбор, с много нови играчи, ще ни е нужно време, а такова във футбола няма – трябва да сме търпеливи и очаквам в следващите четири мача да играем по-добре“, коментира той вътрешноклубната промяна в редиците на армейците.

Наставникът на столичани е категоричен, че тимът не може да си позволи никакво подценяване в домакинството на Монтана. „Не можем да си позволим никакво подценяване. Резултатът на Монтана в предишния мач не е от голямо значение. Изчистихме много неща по време на паузата, сега трябва да наблегнем на малките детайли. Относно Андон Гущеров, той продължава да се възстановява, но се надявам до 1-2 седмици да бъде готов за игра“.

„Излизаме за победа срещу Монтана. Не може да има някакво подценяване, все пак ние сме без успех в първите си четири мача. Мисля, че сме готови за двубоя. Относно националния отбор до 21 г., вярваме в класирането на Европейско първенство. Не смятам, че има някаква разлика между Русия и Сърбия, различни мачове. Отговорността да нося капитанската лента е голяма“, сподели стражът на ЦСКА 1948 Наумов, който е и капитан на младежия национален отбор до 21 г.

Абсолютният дебютант в елита ще търси своята първа победа в efbet Лига в мача срещу Монтана, след като в досегашните четири кръга, възпитаниците на Красимир Балъков записаха три равенства и една загуба.

От друга страна пък тимът от северозапада ще търси позитивен резултат, след като преди прекъсването за националните отбори допусна тежко поражение с 0:4 у дома от отбора на Левски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аршинкова и Топалова са полуфиналистки на международния турнир по тенис във Варна
Аршинкова и Топалова са полуфиналистки на международния турнир по тенис във Варна
Музикална изненада за Цвети Пиронкова при завръщането ѝ в България
Музикална изненада за Цвети Пиронкова при завръщането ѝ в България