НОВИНИ

България изпадна в Лига С след нулево реми в Дъблин

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:01, 19.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
българия изпадна лига нулево реми дъблин

Република Ирландия и България завършиха наравно 0:0 в последен двубой от Лига В, Група 4 във второто издание на Лигата на нациите.

Родните национали започнаха силно двубоя на „Авива Стейдиъм“, като първо Божидар Краев стреля неточно, а малко след това удар на Димитър Илиев бе отразен от Дарън Рандолф.

След половин час игра ирландците погледнаха по-сериозно към вратата на Мартин Луков и няколко техни центрирания създадоха напрежение в нашето наказателно поле.

Втората част започна с домакински натиск, който доведе до две добри ситуации в първите десетина минути, които за щастие не доведоха до гол в нашата врата, като особено добър бе шансът пред Ронан Къртис.

До края на мача гол така и не падна и България завърши на последна позиция в групата си с две равенства и четири поражения – и двете ремита бяха постигнати срещу Република Ирландия.

По този начин възпитаниците на Георги Дерменджиев поеха към Лига С на турнира, след като не успяха да спечелят срещу прекия си конкурент за третото място.

„Трикольорите“ останаха с едва две победи в последните си 22 срещи – и само една единствена от година насам в официален мач, постигната у дома срещу Чехия.

В другия двубой от групата Уелс надигра в къщи Финландия с 3:1. Хари Уилсън, Даниел Джеймс и Кийфър Мур бяха точни за „драконите“, докато Теему Пуки се разписа за скандинавците.

По този начин играчите на Райън Гигс спечелиха първата позиция в групата и си заслужиха промоция в Лига А на Лигата на нациите

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Дубиоза колектив" в новия брой на подкаста на БНТ "Американската мечта"
"Дубиоза колектив" в новия брой на подкаста на БНТ "Американската мечта"
Доц. Кунчев: Ако не спазваме тези мерки, следва да въведем по-строги
Доц. Кунчев: Ако не спазваме тези мерки, следва да въведем по-строги