НОВИНИ

България не успя да спечели гейм срещу Сърбия

Български национален отбор по волейбол за жени
Снимка: fivb.com
bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 03.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

България загуби доста нелепо от Сърбия в третия си мач от Лигата на нациите в Анкара - 0:3 (24:26, 15:25, 24:26). Резултатът е категоричен, но събитията на терена въобще не отговарят на него.

В първия гейм нашите доминираха почти през цялото време. Момичетата, водени от италианския специалист Лоренцо Мичели, водеха с 19:12. Момент на отпускане или пределна мобилизация на сръбкините доведе частта до обрат. И въпреки това в нейния край събитията вървяха точка за точка. Но нервите на съперника се оказаха по-силни и накрая частта завърши 26:24.

Вторият гейм беше огледален на първия, но с обратния знак. Сръбкините бързо взеха преднина, но за разлика от българките не я изпуснаха. В крайна сметка спечелиха с 25:15 - нещо, което ние трябваше да направим малко по-рано.

Третата част беше най-равностойна. Първо Сърбия "натисна педалите", после ние. Дистанцията в точките непрекъснато се сменяше. И накрая отново никой не успя да завърши гейма с 25 точки. За съжаление пак ние бяхме на губещата страна и за втори път в мача паднахме с 24:26.

Досега в турнира България записа загуба от Тайланд с 0:3 и победа над Нидерландия с 3:2. В събота отборът ни се изправя срещу Турция от 19 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция официално стана Тюркие
Турция официално стана Тюркие
Министър Сандов обяви за защитени шест вековни дървета
Министър Сандов обяви за защитени шест вековни дървета