НОВИНИ

България открива Волейболната лига на нациите

българия открива волейболната лига нациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 23.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Международната волейболна федерация (FIVB) оповести пълната програма за тазгодишното издание на Волейболната лига на нациите за мъже.

Престижното международно събитие ще се проведе в периода от 31 май до 24 юли, а финалната фаза е насрочена от 20 до 24 юли, като градът домакин ще бъде определен допълнително.

Градове-домакини на предварителния кръг от 7 юни до 10 юли са Бразилия (Бразилия) и Отава (Канада) от 7 до 12 юни, Кесон Сити (Филипини) и София (България) от 21 до 26 юни и Осака (Япония) и Камерово (Русия) от 5 до 10 юли.

Столичната зала "Арена Армеец" ще приеме едни от най-добрите отбори в мъжкия волейбол във втората седмица от Лигата. Между 21 и 26 юни на родна земя ще пристигнат отборите на САЩ, Бразилия, Сърбия, Полша и Канада, Иран и Австралия. "Лъвовете" ще се изправят първо срещу Иран на 21 юни, след това срещат тима на Австралия три дни по-късно, а на 25 юни завършват с двубой срещу САЩ. Всички двубои са с начален час 20 часа българско време.

Преди битките на родна земя, националите ни заминават за Канада, където ще изиграят първите си срещи от турнира. Техни съперници ще бъдат отборите на Сърбия, Германия, Полша и домакините Канада.

Селекцията на старши-треньора Николай Желязков открива турнира с мач срещу "плавите" на 7 юни от 23.30 часа в канадския град Отава. Три дни след това срещат тима на Германия, на 11 юни се изправят срещу "Дружина полска" и завършват седмицата с двубой срещу домакините от Канада на 12 юни. Срещите са с начален час 23.30 часа българско време.

Волейболната лига на нациите през 2022 г. се завръща под новия динамичен формат, обявен през август, в който отборите се състезават в групи от осем отбора по време на предварителните кръгове.

Този формат ще предостави на феновете и зрителите възможност да се насладят на най-доброто от международния волейбол и да видят всичките си любими суперзвезди отблизо и в действие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Калфин: ЕС е абсолютно единен в отношението си към Русия
Ивайло Калфин: ЕС е абсолютно единен в отношението си към Русия
СЕМ прие отчета на БНТ за юли-декември 2021 г.
СЕМ прие отчета на БНТ за юли-декември 2021 г.