НОВИНИ

България приключи на 11-о място в класирането по медали на световното по бокс за юноши и девойки

Страната ни приключи турнира с две отличия - сребро на Ангел Димитров (50 кг) и бронз на Янко Илиев (52 кг)

българия приключи класирането медали световното бокс юноши девойки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Бокс
12:57, 05.12.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт

България зае престижното 11-о място в класирането по медали на световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван, Армения.

Общо 51 страни взеха участие в надпреварата, като родните таланти се поздравиха с две отличия - на Ангел Димитров, който спечели сребърен медал в категория до 50 кг, а Янко Илиев взе бронз при 52-килограмовите.

Това осигури на родните боксьори, които бяха водени в Армения от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, 11-ата позиция в подреждането по медали, която те разделиха с Беларус и Германия.

"Почти останахме без спаринг партньори. Арменци и казахстанци са били по 4 месеца на лагер. Ние правим каквото можем с 15 дни лагер", сподели за БНТ треньорът Петър Лесов.

"Тези два медала не са никак малко. Не всеки може да се похвали с това. Не се случва всеки ден"< допълни Стойка Кръстева.

На първо място е Русия с 16 отличия (7-2-7), втори са домакините от Армения с 10 медала (4-5-1), а трети са представителите на Узбекистан (4-3-4).

"Щастлив съм, че взех сребърен медал на световното първенство в Армения. Искам да благодаря на Българска федерация по бокс, на президента Красимир Инински, на треньорите от националния отбор и на моите лични треньори Борислав Георгиев, Стойка Кръстева, Петър Илиев, Стоимен Димитров и Роман Цветков", сподели сребърният ни медалист Ангел Димитров.

"Щастлив съм че спечелих бронзов медал от Световното първенство по бокс за юноши в Армения. Благодаря на Българска федерация по бокс, президента Красимир Инински и моите треньори Стойка Кръстева, Борислав Георгиев, Роман Цветков, Петър Илиев и Стоимен Димитров", заяви спечелилият бронзово отличие Янко Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и мъгливо време със слаби валежи
Облачно и мъгливо време със слаби валежи
Кой е задържаният за шпионаж българин в Сърбия? (СНИМКА)
Кой е задържаният за шпионаж българин в Сърбия? (СНИМКА)