НОВИНИ

България с 9 медалисти на боксовия турнир купа „Странджа“

българия медалисти боксовия турнир купа bdquoстранджаldquo
bnt avatar logo
от БНТ
23:00, 24.02.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските боксьори спечелиха 9 медала от 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа. Фурорът на родните национали в зала „София“ продължи и тази вечер, която излъчи още трима полуфиналисти.

В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес се справи с шведа Небил Ибрахим. Олимпийският и световен шампион за младежи се поздрави с победа с 4:1 гласа. Той започна малко по-сковано срещата, но във втория и третия рунд разгърна потенциала си и взе своето. В събота натурализираният кубинец ще се изправи за място на финал срещу Чифчъ Батухан (Турция).

При 75-килограмовите пък ще имаме двама представители на полуфинал. В горната половина на схемата Уилиам Чолов бе абсолютен господар на ринга в мача с Ерик Мендоса (Швеция). 20-годишният ни талант показа висока класа и с много красива игра взе чиста победа с 5:0. Утре българинът ще играе за финал срещу Хавасбек Асадулаев (Узбекистан).

В долната половина на схемата Рами Киуан също последва примера му. Националът ни показа класа и преодоля съпротивата на сърбина Алмир Мемич. Той отлично разчете дистанцията в хода на срещата и с чисто 5:0 ще мери сили в събота срещу Нурканат Раис (Казахстан).

Така утре България ще има общо 9 боксьори на полуфиналите. В четвъртък мястото си там заслужиха Ергюнал Себахтин (48), Ясен Радев (54) и Радослав Росенов (60). В следобедната сесия днес медали си осигуриха Севда Асенова (48), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57).

74-ото издание на МТ „Странджа“ се предава пряко по b1b.box. Билети за турнира могат да се закупят както от входа на зала „София“, така и в мрежата на URBO. Цените за събота са 25 лева, а за неделя - 30 лева. Деца и ученици ще влизат безплатно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празен космически кораб излетя от Казахстан, за да прибере трима космонавти от МКС
Празен космически кораб излетя от Казахстан, за да прибере трима космонавти от МКС
Нефтохимик обърна Дея спорт в петгеймов двубой от НВЛ
Нефтохимик обърна Дея спорт в петгеймов двубой от НВЛ