НОВИНИ

България с драматична загуба от Турция на Балканиадата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:07, 04.03.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Български волейбол
българия драматична загуба турция балканиадата

Националният отбор на България за юноши под 17 години стартира със загуба на Балканиадата в сръбския град Върнячка Баня, който е първи кръг от европейските квалификации за тази възраст. Нашите отстъпиха от Турция с 2:3 (19:25, 25:19, 14:25, 25:17, 9:15).

Старши-треньорът Виктор Карагьозов заложи на следния стартов състав: Симеон Николов, Кристиян Титрийски, Александър Къндев, Виктор Томов, Константин Козелов, Стилилиан Делибосов, либеро Константин Чипев (Томислав Русев, Слави Кофов, Иван Сарафов)

Българите започнаха притеснено и не можаха да влязат добре в мача. Напрежението доведе до скованост и много персонални грешки. Съперникът се възползва от ситуацията и поведе с 11:2. Постепенно нашите момчета започнаха да напипват верния ритъм, но натрупаната разликата бе голяма и турците спечелиха първия гейм.

Във втората част младите ни национали се поуспокоиха и това веднага оказа своето благоприятно въздействие, като започнаха на свой ред да диктуват играта. България поведе с 11:6 след много добро представяне на блокада и в атака. Устремът продължи, тимът ни увеличи преднината на 21:14 и спечели гейма.

В следващите 2 части и двата съперника показаха силни и слаби моменти, като се получи игра на амплитуди. Това доведе до размяна на водачеството последователно, за да се стигне до тайбрек.

В петата решителна част турските волейболисти показаха повече устойчивост и психика. Поведоха с 10:5. Въпреки че българите се бориха, те не успяха да направят обрат и отстъпиха -2:3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската агенция по лекарствата започва оценката на "Спутник V"
Европейската агенция по лекарствата започва оценката на "Спутник V"
57% от интензивните легла у нас са заети с пациенти с COVID-19 - причината е британският вариант
57% от интензивните легла у нас са заети с пациенти с COVID-19 - причината е британският вариант