НОВИНИ

България с шест боксьорки на световното първенство в Ню Делхи

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:06, 07.03.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
българия шест боксьорки световното първенство делхи
Снимка: БФ Бокс
Слушай новината

България ще бъде представена от общо шест боксьорки по време на предстоящото Световно първенство по бокс за жени в Ню Делхи, Индия, което ще се проведе между 15 и 26 март.

Родната делегация, водена от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков, ще отпътува в неделя (12 март), като в състава са следните състезателки: Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (60 кг).

"Амбициите ни са високи, защото знаем на какво са способни момичетата, когато са здрави. Това е най-важното и се надявам до два-три дни всички да са в максимална кондиция, тъй като от вчера ни повали един вирус. Знаете, че сега е такъв период, но до заминаването ни за Индия всичко ще отшуми. В събота планираме спаринг с момчета от юношеския национален отбор, след което в неделя пътуваме", коментира старши треньорът Борислав Георгиев преди заминаването на отбора.

На последния планетарен шампионат за жени през миналата година в Истанбул, Турция България завоюва един бронзов медал благодарение на Севда Асенова.

Междувременно от Международната федерация ИБА потвърдиха, че световното първенство в Индия ще бъде с награден фонд в размер на 2.4 милиона долара, които ще бъдат разпределени между медалистките във всяка една от категориите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция спря износа на домати за ЕС, ще поскъпнат ли у нас?
Турция спря износа на домати за ЕС, ще поскъпнат ли у нас?
Доклад на Съвета на Европа: България е сред страните с най-нисък медиен плурализъм
Доклад на Съвета на Европа: България е сред страните с най-нисък медиен плурализъм