НОВИНИ

България с втори пореден чист успех на Балканиадата по волейбол до 18 г. в София

българия втори пореден чист успех балканиадата волейбол софия
Снимка: БФ Волейбол, Костадин Андонов
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 13.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

България победи Румъния с 3:0 гейма (25:13, 25:20, 25:11) и записа втори успех от две срещи на Балканското първенство – европейска квалификация по волейбол за юноши до 18 г.

Страната ни е домакин на турнира от 12 до 16 януари в спортна зала "Левски София". В залата отново беше президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Най-резултатен за България при успеха беше Кристиян Титрийски със 17 точки. По 10 добавиха Виктор Томов и Стилиян Делибосов, а 8 записа Александър Къндев. За Румъния по 8 реализираха Дави Тарану Рункан и Лука Мартонос.

В другия мач от втория ден Сърбия обърна Гърция от 0:2 до 3:2 (23:25, 21:25, 25/20, 25:19, 15:8).

В петък България почива, а в събота (15 януари) среща в 17,30 часа Сърбия в ключов мач за класиране на Европейското първенство. В неделя е последната ни среща с Гърция.

"Играхме толкова, колкото беше нужно. Дадохме шанс на повече състезатели да усетят атмосферата на мача. Справихме се добре и вече мислим за следващата среща. Винаги има нещо, което не е изпипано, но момчетата се справиха добре", заяви старши треньорът на България Виктор Карагьозов след победата.

Той коментира и последните ни два съперника Сърбия и Гърция.

"Видях отбор на Сърбия, който има своите волейболни достойнства и играе правилно. Нямат изявени състезатели с физически качества, но ако ние подходим лежерно ще имаме доста проблеми. А те са отбор с характер и не се предават до последно. Гърция е горе-долу еднотипен отбор. Предстоят ни два мача, за които трябва да се подготвим максимално и най-важното да се запазим здрави", каза Карагьозов.

Победителят в шампионата ще получи директна квота за Европейското първенство през юли.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиана Раева и министър Василев се сдобриха
Илиана Раева и министър Василев се сдобриха
Методи Лалов е изключен от "Да, България", остава независим съветник в СОС
Методи Лалов е изключен от "Да, България", остава независим съветник в СОС