НОВИНИ

България спечели гейм, но загуби от Германия в Лигата на нациите

Пета загуба за националите в турнира. Утре играят с тима на Иран. 

българия спечели гейм загуби германия лигата нациите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:03, 06.06.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол загуби от Германия с 1:3 (24:26, 25:22, 16:25, 16:25) във втория си мач от втората седмица на Лигата на нациите в японския град Фукуока.

Двубоят започна с размяна на точки до 5:5, като българите имаха на два пъти точка аванс до 10:10. След това Германия натрупа преднина от три точки и го задържа почти до края на частта. Съперникът дори поведе с 23:19, но с добра серия българите успяха да изравнят при 24:24. Германия отново получи геймбол след мощна атака на центъра Тобиас Крик, а след това успя да спечели първия гейм.

Вторият сет също започна с дебнене между двата отбора, като тимът на Бленджини първи взе аванс при 6:4. Германците обаче направиха обрат и стигнаха до комфортна преднина от 16:13 в средата на частта. Съперникът водеше и с 18:16, когато българите направиха четири поредни точки. Благодарение на успешна блокада на Карягин и атака на Георги Татаров родният тим стигна до 24:21 и три геймбола. Аспарух Аспарухов сбърка при първия сервис, но след това с блок-аут на Карягин отборът спечели частта и изравни резултата в мача.

Третата част започна и продължи лошо за тима на Бленджини, като при 7:14 на терена се появи другият разпределител Светослав Станков на мястото на Симеон Николов. Нещата не се подобриха и съперникът дори отвори разлика от десет точки - 14:24. България направи още две точки благодарение на атака и ас на Георги Петров, но геймът завърши с атака в аут на Владимир Гърков.

В четвъртия гейм България поведе с 10:6, но съперникът успя да направи четири поредни точки. До края на мача германците направиха серии по три и пет поредни точки, като приключиха при 25:16 след неуспешна атака на Карягин.

Аспарух Аспарухов бе най-резултатен за България с 14 точки, Георги Татаров помогна с 11, а Карягин добави 10. Най-резултатен в мача бе Мориц Карлицек от съперника с 20 точки, а Тобиас Бранд завърши с 18.

Родният тим има една победа и 5 загуби досега в Лигата на нациите при геймово съотношение 6:16, като е на 14-о място от 16 тима.

Утре българският отбор ще изиграе третия си мач от втората седмица рано сутринта срещу тима на Иран.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да върнем немските туристи по родното Черноморие?
Как да върнем немските туристи по родното Черноморие?
Въздушна линейка ще транспортира пострадалата от Сандански в София
Въздушна линейка ще транспортира пострадалата от Сандански в София