НОВИНИ

България срази и Полша на Евроволей 2022 за младежи до 18 години

българия срази полша евроволей 2022 младежи години
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 10.07.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години продължава с отличното си представяне на Европейското първенство в Грузия. Тимът, воден от Виктор Карагьозов, се наложи над Полша с 3:1 (25:15, 14:25, 25:18, 25:23) във втория си мач от група II в Тбилиси.

Това бе втора победа за младите „лъвове“, които в първия ден надиграха еврошампиона Словения със същия резултат. Те заемат втора позиция във временното класиране с 6 точки. Водач е тимът на Италия, който е със същия актив от две победи и 6 точки, но с по-добра геймова разлика. Полша отбеляза първо поражение, като с един успех и 3 точки заема трето място.

Лъвчетата се показаха като истински бойци, като се справиха с традиционно силна школа като Полша, без да се стига до тайбрек. Нашите направиха страхотен старт, като поведоха с 8:3. Това изненада съперника и го смути. Поляците не успяха да излязат от негативната ситуация и България взе гейма с разгромна разлика.

Дружина полска обаче показа класата си във втората част Сценарият се повтори, но с обратен знак Съставът на Полша не остави шансове на тима ни и доминираше изцяло, като се стигна до равенство 1:1.

Нашите момчета отново се амбицираха, стабилизираха играта си и отново тръгнаха на щурм. Те поведоха с 8:4, набраха инерция и в средата разликата бе вече 6 точки 16:10. До края не позволиха противодействие и везаха водачеството в геймовете 2:1.

Четвъртата част бе голямото изпитание, което тимът ни преодоля с характер. Поляците взеха водачеството и диктуваха развоя до 21:18. И когато всичко отиваше към тайбрек, нашите не позволиха това да се случи. С мотивация и воля за победа те направиха обрат и поведоха с 23:21. Въпреки всички усилия на поляците, съставът ни показа психика и се поздрави с крайното 3:1, след 104 минути игра.

Реализатор за победата на България бе Александър Къндев с 16 точки (1 ас, 4 блока). Кристиян Титрийски добави 15 точки за успеха ( 2 блока).

В третия си мач националите ни излизат срещу Гърция, която е с две загуби до момента. Двубоят е на 11 юли от 14:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават заплахите към държавни служители и депутати заради случая "Капитан Андреево"
Продължават заплахите към държавни служители и депутати заради случая "Капитан Андреево"
Боб Юнгелс спечели деветия етап на Тур дьо Франс
Боб Юнгелс спечели деветия етап на Тур дьо Франс