НОВИНИ

България срещу световния шампион в Лигата на нациите

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:25, 09.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
българия световния шампион лигата нациите
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол ще изиграе днес първия си двубой от третия състезателен уикенд във Лигата на нациите, която се провежда в Римини.

Тази вечер съперник на "лъвовете" е световния шампион Полша, като началният час на срещата е 20:30 ч. българско време.

До момента възпитаниците на Силвано Пранди изиграха 6 срещи в надпреварата, като записаха само една победа срещу тима на Австралия с 3:0 гейма и 5 загуби - срещу Франция (0:3), Германия (2:3), Италия (2:3), Иран (0:3) и Канада (0:3). Тази неприятна поредица от незадоволително представяне изпрати България на незавидното 14-о място във временното подреждане с актив от 5 точки.

Отборът на Полша се намира на противоположения полюс. Волейболистите на Витал Хейнен, които са световни шампиони от 2014 и 2018 година, са лидери в Лигата на нациите.

"Дружина полска" също е изиграла до момента 6 мача в турнира, като спечели 5 от тях - срещу домакините от Италия с 3:0, срещу европейския шампион Сърбия с 3:1, Австралия (3:0), САЩ (3:0) и Русия с 3:1.

Имайки предвид лошата серия, в която се намират "трикольорите", Витал Хейнен най-вероятно ще даде почивка на най-добрите си волейболисти довечера.

От своя страна Силвано Пранди няма да може да разчита на най-добрия си блокировач Александър Грозданов, който пропуска оставащите мачове в турнира заради травма. С болежки продължават да бъдат либерото Владислав Иванов, капитанът Цветан Соколов и посрещачите Мартин Атанасов и Гордан Люцканов, но се очаква и четиримата да играят днес срещу Полша.

Едно е сигурно - българските юнаци няма да се предадат на световните шампиони без битка!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клубовете от Англия със солена глоба след провала на Суперлигата
Клубовете от Англия със солена глоба след провала на Суперлигата
Не са големи надеждите за намиране на пилота на изтребителя, търси се и черната кутия
Не са големи надеждите за намиране на пилота на изтребителя, търси се и черната кутия