НОВИНИ

България U16 загуби в полуфиналите на приятелски турнир в Сърбия

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:59, 09.05.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
българия u16 загуби полуфиналите приятелски турнир сърбия
Снимка: БФС
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол за юноши до 16 години загуби от Черна гора с 1:2 в полуфинален сблъсък от международния приятелски турнир "Милян Милянич" в Сърбия.

Двубоят започна трудно за "лъвчетата" на Йордан Петков, които в началните минути допускаха грешки в средата на терена, които, за съжаление, доведоха и до два гола в нашата врата дело на Матия Никчевич в 22-та минута и Андрей Костич шест по-късно.

След почивката българите поеха изцяло контрола върху случващото се на терена и в 56-ата минута намалиха изоставането си чрез Терек Жензарли.

До края на срещата нашите момчета опитаха да стигнат поне до равенството и да вкарат в срещата в продължения, но Стивън Жерард и Виктор Илиев направиха пропуски от изгодни позиции и така юношеските ни национали трябваше да преглътнат поражението.

По този начин на българския тим ще му се наложи да се задоволи с мач за 3-то място в турнира, който ще се проведе в четвъртък (11 май) от 15.00 часа, а съперник в него ще бъде съставът на Северна Македония.

Съставът на България: 1. Стефан Смъркалев, 19. Давид Димитров, 3. Стоян Добрев, 5. Михаил Полендаков, 13. Божидар Петров, 7. Максимилиан Симеонов (46 – 15. Стивън Жерард), 10. Кристиян Горянов (46 – 17. Тарек Жензарли), 8. Крум Стойчев (46 – 6. Валери Владимиров), 20. Владимир Драганов (46 – 22. Кристиян Ирмиев), 9. Марсел Бибишков (65 – 18. Емил Найденов), 11. Васил Каймаканов (46 – 14. Виктор Илиев).

Селекционер: Йордан Петков

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3D мапинг в София по случай Деня на Европа (Снимки)
3D мапинг в София по случай Деня на Европа (Снимки)
Журналист от Франс прес е загинал при сраженията край Бахмут
Журналист от Франс прес е загинал при сраженията край Бахмут