НОВИНИ

България U17 с трета поредна победа в квалификациите за Евро 2022

българия u17 трета поредна победа квалификациите евро 2022
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 27.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Юношеският национален отбор на България до 17 г. продължи с брилянтното си представяне в квалификационна група 10 за Евро 2022.

Днес възпитаниците на селекционера Йордан Петков разгромиха Лихтенщайн с 5:0 в Стара Пазова, Сърбия, и така оформиха пълен актив от 9 точки в крайното класиране и голова разлика 8-0.

В предишните два двубоя младите "лъвчета" записаха авторитетни победи над Хърватия и Сърбия, което им позволи да се класират безапелационно за Елитния кръг на континенталната надпревара.

Още по-радващата новина е, че максималният актив, който нашите футболисти постигнаха дотук, ще ги изпрати в първа урна при жребия за следващата фаза, а това увеличава значително шансовете им за класиране на европейските финали догодина в Израел.

България U17 ликвидира интригата в днешния двубой още през първото полувреме, когато масираният натиск доведе до три попадения в мрежата на Лихтенщайн, дело на Петър Кирев (2) и Антоан Стоянов.

През втората част Борислав Маринов от дузпа и отново Петър Кирев оформиха крайното 5:0.

Мачовете от Елитния кръг на Евро 2022 ще се изиграят през идната пролет, като 8-те групи ще са съставени от по 4 отбора, един от които ще е домакин на четиристранния турнир.

Победителите от всяка група ще се класират директно за финалите, както и седем от завършилите на второ място в групите с най-добър актив.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на БНТ: Маските в градския транспорт в София не се носят правилно
Проверка на БНТ: Маските в градския транспорт в София не се носят правилно
Бразилски сенатори одобриха доклад с обвинения срещу президента
Бразилски сенатори одобриха доклад с обвинения срещу президента