НОВИНИ

България U19 допусна обрат срещу Андора и се прости с мечтите си за участие на Евро 2024

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:43, 21.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
българия u19 допусна обрат андора прости мечтите участие евро 2024
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол за юноши до 19 години претърпя истински крах в амбициите си да играе на европейско първенство, след като отстъпи на Андора в последния си двубой от груповата фаза на квалификационния кръг, който се проведе на родна земя.

На стадиона в курортен комплекс "Албена" край Варна момчетата на Йордан Петков загубиха с 1:2 от андорците след обрат и по този начин останаха на последното 4-о място в подреждането на своята група 3.

Преди срещата "лъвчетата" имаха всички шансове да се класират за елитния кръг при успех срещу Андора и за тях всичко се развиваше по план, когато в 42-ата минута Мартин Георгиев откри резултата, вкарвайки при добавка след изстрел с глава на Преслав Бачев, който беше отразен от вратаря на гостите Андора Мейрелес.

След почивката обаче всичко се обърка за българите, като на първо време в 51-ата минута Биел Бора възстанови равенството с удар от близо, а само четири по-късно Кристиян Балов бе изгонен с директен червен картон.

Въпреки че останаха с души на игрището, българите продължиха да търсят втория гол в двубоя, но вместо това бяха наказани в Алекс Корнея Молинс, който в 65-ата минута беше точен за 2:1, носейки пълния обрат за Андора.

До края ново попадение не падна и така нашите момчета трябваше да преглътнат поражението, което сложи край и на амбициите им за участие на Евро 2024 до 19 г. в Северна Ирландия.

В другия двубой днес от нашата група Шотландия надигра с 2:1 Сърбия на стадион "Спартак" във Варна, но и двата тима продължават към следващата фаза на квалификациите, тъй като завършват съответно на 1-о и 2-о място в подреждането. Андора и България отпадат.

Съставът на България: 1. Алекс Божев, 3. Михаил Цонев (46 – 15. Кристиян Балов), 5. Росен Маринов, 6. Мартин Георгиев, 7. Захари Атанасов, 14. Дамян Йорданов (46 – 21. Александър Александров; 67 – 19. Петър Кирев), 8. Антоан Стоянов (79 – 16. Неджиб Хаджа), 18. Чунг Нгуен До, 11. Борислав Маринов (67 – 17. Кристиан Грозданов), 9. Преслав Бачев, 22. Стефан Трайков.

Селекционер: Йордан Петков

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Генов е четвъртфиналист на двойки в Ираклион
Антъни Генов е четвъртфиналист на двойки в Ираклион
Кирил Петков пред БНТ: Калин Стоянов не е разговарял с мен от август насам
Кирил Петков пред БНТ: Калин Стоянов не е разговарял с мен от август насам