НОВИНИ

България загуби от Италия в първия си мач от Лигата на нациите в Полша

българия загуби италия първия мач лигата нациите полша
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 05.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна загуба в откриващия си двубой от третия турнир Лига на нациите в Полша.

В зала "Ерго Арена" в Данск "лъвовете" допуснаха загуба от европейския шампион Италия с 0:3 гейма (15:25, 20:25, 23:25 в отделните части).

В първия гейм бяхме равностойни до 7:7, а играта вървеше точка за точка. След два поредни аса като че ли всичко приключи в полза на адзурите. Резултатът набъбна до 15:10. Опитахме да се върнем при 13:15. Но шансове за обрат нямаше. Италианците затвориха частта с 25:15.

Във втория гейм отново се държахме равностойно до 6:6. Италианците дръпнаха в резултата с 12:7. Най-много се приближихме при 18:19, но в крайна сметка отстъпихме с 20:25.

Най-доброто представяне на България беше в третия гейм. Там водихме почти през цялото време. Но се пропукахме накрая. Когаго резултатът стана 23:20, изглеждаше, че сме уверени в оставането в мача. Но Италия показа, че е сред най-силните отбори в света и направи пет поредни точки.

Най-резултатен бе Мартин Атанасов с 14 точки (1 ас), 11 точки добави Александър Николов. С най-голям актив за победата на Италия беЮри Романо с 13 точки.

Селекцията на Николай Желязков заема предпоследното 15-то място в класирането с актив от 6 точки след осем изиграни срещи - една победа и седем поражения.

Единствено зад "трикольорите" е съставът на Австралия с едва 2 пункта. За да си гарантира място и в следващото издание на турнира, България се нужда от задължителна победа с някои от следващите си три срещи.

В четвъртък, 7 юли, "лъвовете" ще се изправят срещу вицешампиона на Стария континент Словения отново от 18.00 часа. В петък, 8 юли, от 15.00 часа волейболистите ни ще премерят сили със състава на Нидерландия, а в събота, 9 юли, участието на страната ни в надпреварата завършва с двубой срещу Китай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшивите новини и злонамерената пропаганда в мрежите у нас се засилват
Фалшивите новини и злонамерената пропаганда в мрежите у нас се засилват
Владислав Панев, ДБ: Няма да искаме третия мандат, но ако го получим, ще направим всичко възможно за правителство
Владислав Панев, ДБ: Няма да искаме третия мандат, но ако го получим, ще направим всичко възможно за правителство