НОВИНИ

България загуби от Тайланд на старта във Волейболната лигата на нациите

българия загуби тайланд старта волейболната лигата нациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 31.05.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Лош старт записа женският национален отбор на България в Лигата на нациите. В официалния дебют на италианския специалист Лоренцо Мичели като треньор нашите загубиха с 0:3 (20:25, 22:25, 20:25) от Тайланд в първия турнир от веригата в Анкара.

Това бе първи официален мач за дамите ни от загубата с 2:3 от Швеция на европейското първенство в Пловдив миналия август, когато треньор още беше Иван Петков.

Тайланд влезе много по-убедително в двубоя. През целия първи гейм азиатския вицешампион водеше в резултата и не допусна обрат. Българките успяха да се вдигнат през вотрата част и до средата водеха в резултата. Лошо изпълнение на сервис и посрещане обаче се оказаха ахилесовата пета в тима ни. Тайланд обърна резултата в своя полза и това се оказа единственият гейм, в който реална интрига имаше.

В третата част Тайланд от рано пое инициативата с много добра блокада и "хладен ум" в разиграванията. Нашите не успяха да се върнат в мача, стигнаха за малко до равенства.

Целта на новия треньор Лоренцо Мичели е да обиграе отбора за световното първенство в Полша и Нидерландия. В момента нашите са без капитана и най-добра състезателка Елица Василева. Следващият мач е в четвъртък срещу Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Референдум": Има ли варианти да не се стигне до скок на сметките за парно и ток
"Референдум": Има ли варианти да не се стигне до скок на сметките за парно и ток
ЦСКА 1948 с два подготвителни лагера преди началото на новия сезон
ЦСКА 1948 с два подготвителни лагера преди началото на новия сезон