НОВИНИ

България загуби от Уелс с гол в петминутното продължение

българия загуби уелс гол петминутното продължение
bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 06.09.2020
Чете се за: 02:14 мин.
Спорт

България допусна поражение в тазгодишното издание на Лигата на нациите в двубой от Лига Б, група 4, след като като отстъпи на Уелс с 0:1. Срещата беше излъчена директно в ефира на БНТ1.

19-годишният Неко Уилямс попари българските надежди за точка в Кардиф, с гол в третата минута от добавеното време на иначе не много вълнуващия двубой между Уелс и България.

Селекционерът Георги Дерменджиев направи четири промени спрямо тима, който започна срещу Република Ирландия преди 3 дни.

В сърцето на отбраната, на мястото на контузения Петър Занев, бе поставен Антон Недялков, а като краен ляв защитник започна Иван Горанов. Отдясно на нашата отбрано пък дебют за Националния отбор записа натурализираният бразилец Сисиньо.

В малко по-предни позиции Янис Карабельов заменя Кристиан Малинов, а Спас Делев отстъпва мястото си в стартовите 11 на Бирсент Карагерен.

Двубоят започна в бавно темпо като никой от двата тима не предприемаше излишни рискове в началните 20 минути на стадиона в Кардиф.

Първата по-интересна ситуация бе за момчетата на Георги Дерменджиев, когато Галин Иванов опита диагонален изстрел, който обаче след рикошет в уелски футболист, излезе в ъглов удар. Тодор Неделев го изпълни, а в наказателното поле имаше сблъсък между Локиър и Димитров, който предизвика претенции на нашите футболисти за отсъждане на наказателен удар.

Главният арбитър Фабио Верисимо от Португалия обаче даде знак, че няма никакви намерения да показва бялата точка.

Малко по-късно и домакините стигнаха до първия си изстрел. Кристиан Димитров не се ориентира добре при една, силно изритана топка, и в опита си да я изчисти право на крака на Гарет Бейл. Капитанът на Уелс стреля от движение, но за щастие ударът премина доста встрани от целта.

Малко преди почивката отново футболистът на Реал Мадрид обстрелва нашата врата, но опитът му от пряк свободен удар не затрудни Георги Георгиев.

Така след едно не особено вълнуващо първо полувреме, Уелс и България се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

След почивката "драконите" излязоха мотивирани, което доведе до няколко ситуации пред нашата врата, но защитата ни се справи подобаващо. По-агресивния подход на домакините доведе и до повече накъсвания на играта заради нарушения.

При едно от единоборствата пострада и нашия страж Георги Георгиев, но след преглед се установи, че няма никакви проблеми да продължи участието си в срещата.

В 63-та минута "трикольорите" имаха добър шанс при един свободен удар, след който Янис Карабельов засече от трудна позиция, но опитът му премина с малко над целта.

Междувременно точно преди тази ситуации на терена се появи и Футболист номер 1 на България, Димитър Илиев, който замени колегата си в нападение, Божидар Краев.

Домакините отговориха с удар на Дан Джеймс, който обаче бе отразен от вратаря Георгиев.

В 75-та минута дойде и най-добрият момент за някой от двата тима от началото на мача след като опасен изстрел на Брукс срещана дясната греда на българската врата.

В следващите минути българите организираха две хубави атаки, но при първата Спас Делев не можа да отправи изстрел, а при следващата, удар на Карагерен с глава премина далеч от целта.

Във втората минута от добавеното време Гарет Бейл стреля опасно от дистанция, но за наше щастие топката премина с малко над вратата на Георги Георгиев.

За наше огромно разочарование в третата минута на добавеното време, българската защита се пропука. Центриране на Джонатан Уилямс бе засечено от Неко Уилямс и футболиста на Уелс вкара първия си гол с националната фланелка, за да донесе трите точки за отбора на Райън Гигс.

Така "драконите: постигнаха втори пореден успех и са убедителен лидер в нашата група с 6 точки. За "трикольорите" пък това е втори пореден мач, в който те допускат гол в последните секунди. Този път за съжаление обаче, той се оказа фатален.

Всички подробности за срещата очаквайте в спортната емисия новини веднага след "По света и у нас" в 20 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиер Гасли с дебютен успех във Формула 1 след лудо състезание на "Мoнца"
Пиер Гасли с дебютен успех във Формула 1 след лудо състезание на "Мoнца"
Над 200 000 души са евакуирани в Япония заради тайфун
Над 200 000 души са евакуирани в Япония заради тайфун