НОВИНИ

България записа чиста победа над Израел, но не убеди с играта си

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:33, 14.01.2021
Чете се за: 01:14 мин.
Волейбол
българия записа чиста победа израел убеди играта

Българските волейболисти записаха втора последователна победа в квалификационния турнир в израелския град Хадера, като след успеха с 3:1 над състава на Австрия вчера, днес бе сломен и отборът на домакините с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22).

"Лъвовете" започнаха разконцентрирано срещата, като действията им позволиха на Израел да стои близо в резултата в началните моменти. Все пак към средата на първия гейм нашите се откъснаха с две-три точки в резултата и изглеждаше, че всичко ще приключи без особени проблеми. Нови колебания в нашето поле обаче доведоха нещата до 24:24 точки и за момент домакините прозряха шанс да измъкнат тази първа част. За щастие във най-важния момент българите се справиха и след 27:25 затвориха гейма.

Неубедителните действия на България се пренесоха и във втората част, което позволи на Израел да дръпне с 6:2 точки. Постепенно обаче нашите се стабилизираха и изравниха при 8:8. Решителното откъсване за нашия тим дойде след серия от добри начални удари на Скримов, които доведоха резултата до 20:14. До края българите увеличаха още малко разликата и след 25:16 удвоиха преднината в геймовете.

За съжаление в началото на третата част "лъвовете" отново допуснаха отпускане, което вдъхна самочувствие на израелците. Няколко добри сервиса на Иво Давид позволиха на домакините да се откъснат в резултата. Така през почти целия гейм родните национали бяха догонващи, но в заключителните моменти на гейма отново сервиса на Скримов изигра ключова роля, позволявайки на нашите да спечелят пет поредни точки, което им даде три поредни мачбола при 24:21. Грешка от сервис на Израел означаваше гейм, сет и мач за българския тим и втори пореден успех в групата.

Най-резултатен за успеха стана капитана Цветан Соколов с 15 точки (1 ас, 3 блокади). Мартин Атанасов приключи с 14 пункта (2 аса), а Тодор Скримов добави 13 (3 аса).

За домакините най-полезни бяха Иво Давид и Тамир Херешко, които завършиха с по 13 точаки.

В утрешния ден нашите почиват, а в събота и неделя им предстоят нови два двубоя срещу тези съперници, като мачът срещу Австрия е в събота от 20.55 часа, докато втората среща с домакина Израел е в неделя от 19.55 часа.

И двата двубоя ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!!!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оттеглиха предложението да се намали състава на Комисията по досиетата
Оттеглиха предложението да се намали състава на Комисията по досиетата
Осигуриха лекарство за двете българки, чакащи белодробна трансплантация
Осигуриха лекарство за двете българки, чакащи белодробна трансплантация