НОВИНИ

Българките научиха имената на съперничките си на Световното по бокс за жени

Станимира Петрова Ангел Ангелов
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
07:36, 09.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Боксьорките от националния отбор научиха пътя, който трябва да изминат, за да стигнат до медалите на Световното първенство за жени.

Шампионатът на планетата стартира днес в Истанбул, Турция. Записани за участие са над 400 състезателки от 93 държави. България ще бъде представена от 6 боксьорки.

Носителката на Купа „Странджа“ за тази година Светлана Каменова ще започне атаката на медалите директно от втория кръг. Тя ще мери сили с Лосада от Пуерто Рико. Мачът им е в категория до 57 килограма.

Световната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) пък я чака двубой с американката Патрисио.

Севда Асенова (48 кг) ще се изправи на старта срещу представителката на Таджикистан Косимова. Златислава Чуканова (50 кг) ще срещне в първия кръг украинката Олга Шалимова.

Габриела Димитрова качи категория и в Истанбул ще боксира при 60-килограмовите. Нейна съперничка ще бъде Ву от Тайван. При 63-килограмовите Аслъхан Мехмедова ще срещне в първия кръг египтянката Мохамед.

Главният треньор на женския ни национален отбор по бокс Ангел Ангелов е оптимист и очаква силно представяне на българките.

"Разполагаме с отличен отбор, като всяко от момичетата има потенциал за медал. Разбира се, основните погледи са насочени към най-опитните и титулувани в състава – Станимира Петрова и Светлана Каменова, но и другите не ги отписваме. Възлагаме надежди и на тях, че могат да вземат медали“, каза опитният специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли опасност от преливане на яз. Студена край Перник
Има ли опасност от преливане на яз. Студена край Перник
Видеозапис ясно показва умишлен палеж на пожара в дома за възрастни във Варна
Видеозапис ясно показва умишлен палеж на пожара в дома за възрастни във Варна