НОВИНИ

Българската делегация в парада на нациите

живо откриването олимпийските игри пекин
bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 04.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската делегация от олимпийци премина през националния стадион на Китай „Птиче гнездо“ по време на церемонията по откриването на Игрите в Пекин.

Около час след началото на церемонията нашите атлети развяха знамето на страната ни.

Въпреки че не всички 16 състезатели, които ще ни представят в китайската столица, имаха възможност да се включат в парада на нациите, нашите представители – знаменосците сноубордистът Радослав Янков и биатлонистката Мария Здравкова развяха гордо родния трибагреник.

Най-опитен в състава ни за Пекин е Владимир Илиев, това ще бъде неговата четвърта олимпиада, а Радо Янков и Владимир Зографски ще участват за трети път.

В делегацията ни за Игрите бяха включени шестима дебютанти: фигуристката Александра Фейгин, алпийката Ева Вукадинова, ски-бегачът Симеон Деянов и представителите на биатлона Благой Тодев, Мария Здравкова и Лора Христова.

За други седем - скиорите алпийци Алберт Попов и Камен Златков, биатлонистите Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Даниела Кадева, както и за състезателя на шейни Павел Ангелов - това ще бъде втора олимпиада.

Българското участие в Пекин започва на 5 февруари и ще бъде открито от най-добрия ни ски скачач Владимир Зографски, който стартира с участие в квалификациите на късата шанца в събота сутринта.

След това Павел Ангелов ще направи първите два манша в спускането с шейни, а биатлонистите ни ще стартират в смесената щафета 4х6 километра около 11.00 часа българско време. Всичко това ще можете да проследите по БНТ 1 и БНТ 3.

Цялата програма на БНТ можете да намерите в специалната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столтенберг ще поеме управлението на централната банка на Норвегия
Столтенберг ще поеме управлението на централната банка на Норвегия
ЕС насърчава Скопие и София да продължат диалога
ЕС насърчава Скопие и София да продължат диалога