НОВИНИ

Българската мъжка щафета на 4 по 200 свободен стил с исторически успех в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:10, 16.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
бнт излъчва световното първенство плуване метров басейн
Слушай новината

Българската щафета на 4 по 200 свободен стил при мъжете записа исторически успех, след като се класира за финала на дисциплината на Световното първенство по плуване в 25-метров басейн в Мелбърн, Австралия.

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев дадоха 6-то време в сериите и за първи път в историята на българското плуване класираха роден квартет за финал на планетарен шампионат.

Българите спряха хронометрите на 6:56.42 минути, което е нов национален рекорд в щафетата. Освен това на първи пост младият Петър Мицин даде време от  1:43.76 минути, поставяйки нов национален рекорд на България в дисциплината.

Така, по-късно днес българите ще плуват във финала на щафетата на 4 по 200 свободен стил за мъже. Финалът ще стартира в 12.45 часа българско време и ще може да го проследите на живо в ефира на БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport

Малко по-рано в сутрешната сесия пък Диана Петкова се нареди 23-та в сериите на 50 метра свободен стил при жените с време 24.96 секунди. За съжаление, този резултат не се оказа достатъчен за българката да участва на втори полуфинал на шампионата в Мелбърн, след като вчера се нареди 11-та на 100 метра съчетано плуване.

В същото време и Дениел Нанков не успя да намери място сред най-добрите 16 на 50 метра свободен стил при мъжете, записвайки резултат от 21.89 секунди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови удари в Украйна, има загинали и ранени, въздушна тревога в Киев
Нови удари в Украйна, има загинали и ранени, въздушна тревога в Киев
Христо Проданов, БСП: Ще се отзовем на преговори с втория мандат
Христо Проданов, БСП: Ще се отзовем на преговори с втория мандат