НОВИНИ

Българската професионална лига благодари на феновете и полицията след финала за Купата на България

Левски купа на България футбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 16.05.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Българската професионална футболна лига (БПФЛ) изказа благодарности към феновете и полицията след финалния двубой от турнира за Купата на България между Левски и ЦСКА.

Трофеят спечели тимът, воден от Станимир Стоилов, след успех с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски".

Ето и цялото съобщение:

Финалът за SESAME Купа на България между отборите на ПФК ЦСКА София и ПФК Левски се превърна в истински празник за любителите на футбола в България. Пълният стадион „Васил Левски“, страхотната атмосфера и футболната битка белязаха така чакания толкова дълго време директен мач за трофей между тези два тима.

В неделния следобед на 15 май станахме свидетели на мач, който показва, че футболът наистина е велика игра и социален феномен. Българската професионална футболна лига честити трофея на ПФК Левски, тимът ще има възможност да се изправи срещу ПФК Лудогорец в мач за Суперкупата на България.

Българската професионална футболна лига изказва своите благодарности на двата клуба финалисти, организираните фенклубове, както и на футболните агитки, които демонстрираха съпричастност и поведение, което помогна мачът да премине без сериозни инциденти и с минимални щети на стадиона, въпреки множеството хора изпълнили трибуните.

Също така изразяваме специални благодарности на ръководството на СДВР и ангажираните с провеждането на финала полицейски служители, които направиха всичко възможно да бъде предотвратено прекомерно напрежение между феновете на двата отбора. Професионализмът на служителите на МВР, демонстрираните от тях разум и опит за справяне в трудни ситуации, запазиха здравето и усмивките на хиляди хора, довели децата си на стадиона, за да станат част от спортно събитие за историята!

Сигурни сме, че подобни футболни сблъсъци, пред пълни трибуни, ще стават все по-често явление в българския футбол, защото футболът е за хората, а те обичат да подкрепят отборите си на стадиона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С колко са се увеличили доходите и разходите ни за година?
С колко са се увеличили доходите и разходите ни за година?
Мостът над река Струма в Симитли получи разрешение за ползване
Мостът над река Струма в Симитли получи разрешение за ползване