НОВИНИ

"Български пощи" призовават пенсионерите да не се струпват в пощенските клонове в ранните часове

български пощи призовават пенсионерите струпват пощенските клонове ранните часове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
17:23, 09.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис призова възрастните хора да не се струпват в пощенските клонове в ранните часове, за да получат пенсиите си. Той направи проверка в няколко пощенски клона, където разговаря със служителите на пощите и с възрастни хора.

"Още веднъж призоваваме хората за две неща: едното е - по възможност да избягват сутрешните часове, за да няма струпвания и да не чак на опашка, и второто - напомняме, че пенсиите се изплащат по постоянен адрес и този месец", посочи шефът на "Български пощи".

Големи опашки пред пощите заради изплащането на пенсиите

Първият ден от началото на раздаването на възрастните хора по гишетата в пощата опашки няма, установи репортерска проверка. Заради хакерската атака, която се случи преди няколко дни, не всички услуги, предлагани от пощите са възстановени напълно, затова и този месец средствата на възрастните хора ще се раздават само в пощенските станции по местоживеене и ще се изплащат по ведомост.

Пенсионерите, получаващи пенсиите си по банков път, ще ги получат по банкова сметка и за тях промяна няма, обясни Марина Пелова - касиер в Софийската централна поща.

Междувременно Теофанидис увери, че правят всичко по силите си пощите да заработят на пълен капацитет възможно най-скоро.

Заради хакерска атака в системите на "Български пощи" пенсиите се изплащат единствено по настоящ адрес. Именно заради нея останалите пощенски услуги са недостъпни, а ръководството на пощите бе сменено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха компостери за биоразградими отпадъци на 240 семейства в 11 села
Раздадоха компостери за биоразградими отпадъци на 240 семейства в 11 села
Работниците на ТЕЦ "Марица-3" блокираха пътя Димитровград - Стара Загора
Работниците на ТЕЦ "Марица-3" блокираха пътя Димитровград - Стара Загора