НОВИНИ

Българският отбор на сабя при жените ще играе за бронз от Европейските игри 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:08, 30.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
българският отбор сабя жените играе бронз европейските игри 2023
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българките Белослава Иванова, Емма Нейкова, Олга Храмова, Йоана Илиева ще се борят за бронзов медал в отборната надпревара на сабя, която е част от програмата във фехтовката на Европейските игри в Полша 2023.

Четирите ни сабльорки, които преди месеци триумфираха и в старт за Световната купа бяха много близо до това да стигнат и до дуела за златното отличие, но за съжаление, бяха спрени в полуфиналите от състава на Франция.

Всичко започна с категорична победа за българките срещу Турция в осминафиналите, когато нашите момичета се наложиха с 45:24, за да си осигурят място сред най-добрите осем отбора в надпреварата.

Последва изключително тежка и драматична битка срещу отбора на Испания, в която България водеше в резултата в големи периоди от срещата, но в един момент отборът ни се оказа догонващ при 41:44. Йоана Илиева обаче запази хладнокръвие и нанесе четири поредни туша срещу Арасели Наваро и по този начин изпрати българския тим в полуфиналите.

Уви, там серията на четирите ни сабльорки беше прекъсната от французойките, на които нашите момичета отстъпиха с 35:45 и така по-късно тази вечер, от 18.00 часа, ще българките ще се изправят срещу състава на Унгария в спор за бронзовото отличие. Унгарките пък загубиха в полуфиналите с 40:45 от Италия.

В отборната надпревара на шпага при мъжете България в състав Йордан Гълъбов, Светлозар Искров и Илия Чакъров пък отпаднаха още в първия кръг след поражение от домакина Полша с 35:45.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаният с подкуп съдия остава в ареста
Задържаният с подкуп съдия остава в ареста
Спряха продажбата на партида млечна каша с наднормено съдържание на олово
Спряха продажбата на партида млечна каша с наднормено съдържание на олово