НОВИНИ

Балкан Ботевград за втора поредна година триумфира с Купата на БФБ при юношите до 19 г.

Бронзовите медали бяха спечелени от ЦСКА, който в малкия финал победи тима на Тунджа.

балкан ботевград втора поредна година триумфира купата бфб юношите
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 21.04.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан Ботевград спечели Купата на БФБ при юношите до 19 г. за втора поредна година, след като във финала в своята "Арена Ботевград" надиграха със 106:81 състава на Шумен.

Трофеят е пореден за част от играчите от на "зелените", които през годините се окичиха с редица медали в турнирите при подрастващите. В същото време шуменци изравниха най-доброто постижение на клуба в тази възраст, след като те отново стигнаха до сребърните отличия, както през 2019 година.

По-рано днес бронзовите медали бяха спечелени от ЦСКА, който в малкия финал се справи с тима на Тунджа Ямбол.

Спорът за титлата започна на много високо темпо и добра успеваемост при стрелбата и от двата тима, като Балкан за кратко дръпна с 9, но след десет минути игра бе напред с 29:26. Домакините продължиха да водят през почти цялата втора четвърт и макар за кратко Шумен да изравни, почивката дойде при 50:42 в полза на ботевградчани след общо 34 точки до момента на Александър Гавалюгов и Иво Корестилов.

Разликата в полза на Балкан продължи да расте и след паузата, като в края на третата част тя достигна 20 точки при 78:58. До края отборът от Ботевград нямаше проблем да поддържа солидна преднина, за да фиксира крайното 106:81. В заключителните минути на мача пък и двамата треньори дадоха шанс за изява на всички състезатели в своите редици.

Александър Гавалюгов стана най-резултатен за победителите с 31 точки, 6 борби и 6 асистенции. Баскетболистът на Балкан бе избран и за най-полезен играч в турнира. Иво Корестилов записа "дабъл-дабъл" - 23 точки и 11 борби, а Михаил Калинов реализира 18 точки за успеха на ботевградчани.

От другата страна за Шумен Баръш Мустафа записа 29 точки, Станислав Бънков се отчете с 12, а по 10 добавиха Окан Хасанов и Владислав Станев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфлацията върви надолу, но как се усеща това в магазина?
Инфлацията върви надолу, но как се усеща това в магазина?
Рууд взе реванш от Циципас и спечели най-голямата титла в кариерата си
Рууд взе реванш от Циципас и спечели най-голямата титла в кариерата си