НОВИНИ

Балтазар: Ситуацията в Ботев Пловдив не е перфектна, но ще работим здраво, за да я подобрим

балтазар ситуацията ботев пловдив перфектна работим здраво подобрим
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 04.01.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар заяви, че се гордее да бъде част от "жълто-черните" и е впечатлен от проекта на клуба.

Португалският специалист пристигна днес за първи път на базата на "канарчетата" в "Коматево", за да се срещне с футболистите и да ги запознае с новия треньорски щаб на старта на зимната подготовка на отбора.

Наставник се съгласи да застане пред представителите на медиите, въпреки че от клуба не бяха насрочили официална пресконференция.

"Много съм горд да бъдат част от Ботев Пловдив. Когато от клуба ми показаха проекта, който имат, се впечатлих много от амбицията, инфраструктурата и феновете на отбора. Ръководството има сериозен план за развитие на клуба и това ми харесва. Нямам търпение да започна работата си тук. След работата си в САЩ исках да се завърна в Европа и прецених, че Ботев Пловдив е правилното място за следващата стъпка в моята треньорска кариера, където искам да се боря да печелим трофеи", започна Балтазар.

"Знам, че ситуацията в клуба в момента не е перфектна, но ще работим здраво, за да я подобрим. Наясно съм върху какво трябва да наблегнем, за да променим представянето си. Никой в Ботев не е доволен от състоянието, в което се намира тимът сега. Разбирам, че привържениците са разочаровани от това, което виждат от отбора през този сезон. Знам, че те обичат много клуба, но в момента не харесват лицето, което показва отборът и съзнавам, че аз нося отговорността да започнем да играем атрактивно и успешно", допълни новият старши треньор на Ботев.

Португалският специалист отговори и на въпроса как е получил офертата да поеме "жълто-черните".

"От борда на директорите се свързаха с мен. Когато в клуба са започнали да обсъждат възможни варианти за нов наставник, името ми е попаднало в тяхното полезрение и ми се обадиха. Проведохме няколко разговора, за да разгледаме опцията да поема отбора. Идеите ни съвпадаха и така реших да приема офертата", завърши Бруно Балтазар.

В новия треньорски щаб на Ботев влизат още португалският помощник Гилерме Рамос, анализаторът Карлос Маркес, както и чешкият фитнес специалист Денис Каван.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ММС с програма за финансово подпомагане на международни състезания в България за 2023 г.
ММС с програма за финансово подпомагане на международни състезания в България за 2023 г.
Русия: 89 души са загинали при бомбардировката в Макеевка
Русия: 89 души са загинали при бомбардировката в Макеевка