НОВИНИ

Банско въвежда мерки за безопасност във всички туристически и търговски обекти

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 20.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

За общи мерки срещу разпространението на COVID-19 в зимните курорти настояват от Националния борд по туризъм. Предложението е мерките да се разработят от държавата, общините, курортите и здравните власти и да се прилагат едновременно на всички места. Ако е необходимо, най-добрите световни практики за безопасност на туристите трябва да се приложат и в зимните комплекси в страната.

В Банско започва подготовката за зимния сезон, като от курорта са категорични, че ситуацията там не бива да се отъждествява с тази в областта.

Ние категорично споделяме становището на Националния борд по туризъм за единни мерки, категоричен е пред БНТ кметът на Банско Иван Кадев. Очакваме да се разработи единна система на ниво министерство на здравеопазването и общини. Споделяме и виждането за единна рекламна стратегия, допълни той.

Вчера имахме заседание на кризисния щаб и взехме единодушно решение. От днес пускам заповед до всички туристически и търговски обекти с мерките, които предвиждаме. Те не са по-различни от разписаното в заповедта на министъра на здравеопазването, но създаваме група, която съвместно с полицейските структури, РЗИ и общината, ще следи строго за спазване на изискванията и ще се налагат санкции.

Категорично - ще предприемем всички мерки за безопасност. Още през лятото е направена методика за всички обекти, обясниха от местните браншови организации.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистът Георги Милков - за горещите събития, пътешествията и новия проект с БНТ
Журналистът Георги Милков - за горещите събития, пътешествията и новия проект с БНТ
Обсъждат носенето на маски на открито
Обсъждат носенето на маски на открито