НОВИНИ

Бърнли реши съдбата на Фулъм и го прати в Чемпиъншип

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:38, 11.05.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
бърнли реши съдбата фулъм прати чемпиъншип

"Котиджърс" официално станаха третия и последен отбор, който изпадна от Висшата Лига и само след един сезон в елита на Англия, отново ще се подвизават в Чемпиъншип.

Това стана факт, след като възпитаниците на Скот Паркър бяха победени с 0:2 у дома от състава на Бърнли, като срещата беше с пряко значение в битката за оцеляване.

На своя "Крейвън Котидж" домакините се нуждаеха от задължителен успех, за да запазят някакви шансове за оцеляване, но задачата им се усложни в 35-та минута, когато Ашли Уестууд даде преднина на Бърнли.

Малко преди почивката пък Крис Ууд предреши крайния изход от двубоя, след като удвои аванса на гостите, вкарвайки с много мощен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Алфонс Ареола.

Така, три кръга преди края, Фулъм са твърдо 18-ти, на 10 точки от тима на Саутхямптън, и без никакви шансове да останат в елита. Другите два отбора, които се простиха с Висшата Лига бяха Шефилд Юнайтед и Уест Бромич Албиън.

На тяхно място през следващата кампания ще се подвизават Норич, Уотфорд, както и един измежду Брентфорд, Суонзи, Барнзли или Борнемут.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е служебният премиер генерал Стефан Янев?
Кой е служебният премиер генерал Стефан Янев?
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати