НОВИНИ

Барса с класика като гост на Валядолид, Меси задмина Пеле

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:38, 23.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
барса класика гост валядолид меси задмина пеле

"Каталунците" изиграха един от най-добрите си двубои през кампанията и спечелиха с 0:3 при визитата си в столицата на провинция Кастиля и Леон.

Възпитаниците на Роналд Куман започнаха силно още от първите минути, като Меси рано-рано беше близо до това да даде аванс на Барса, но изстрелът му бе избит от стража на домакините, Масип.

Все пак в 21-та минута "каталунците" откриха резултата, след като Меси достави чудесно центриране за Клеман Ленгле и френският бранител с глава отбеляза за 0:1.

В 35-та минута Мартин Брейтуейт удвои аванса на гостите след прекрасна триходова комбинация между него, Лионел и младия Сержиньо Дест.

След почивката дойде и моментът на капитана на Барселона да се разпише, възползвайки се от хитър пас с пета на Педри, за да оформи крайното 0:3.

Това беше гол номер 644 за Меси с екипа на Барселона, с което той задмина легендата Пеле и вече е едноличен лидер в класацията за футболист с най-много попадения за един отбор.

Успехът на "каталунците" ги доближи на само две точки от заемащите 3-та и 4-та позиция отбори на Реал (Сосиедад) и Виляреал. Валядолид от друга страна се намира в зоната на изпадащите на 18-то място с 14 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортните клубове ще получат 6,5 млн. лева за подпомагане на дейността през 2021 г.
Спортните клубове ще получат 6,5 млн. лева за подпомагане на дейността през 2021 г.
Побойниците на Слави Ангелов са предадени на съд
Побойниците на Слави Ангелов са предадени на съд