НОВИНИ

Барселона е аут, Ливърпул, Интер и Порто продължават напред в Шампионската лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:11, 27.10.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Барселона отпадна от групите на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Сряда вечер предложи осем мача от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. След тяхното изиграване още три отбора си осигуриха участие в осминафиналите през пролетта.

Първи това стори тимът на Интер, който в мач от група С разби Виктория Пилзен с 4:0 у дома и изхвърли отбора на Барселона от надпреварата, като не му остави никакви математически шансове да продължи напред в турнира, заради преките двубои с "нерадзурите". Барселона дори загуби в късния мач от Байерн Мюнхен с 0:3. В класирането Байерн Мюхнен е лидер с пълен актив от 15 точки. Испанският тим заема третото място, без шанс за първите две места в групата и напролет ще играе за втора поредна година в елиминациите на Лига Европа. Втори е Интер с десет точки, докато на дъното е Виктория Пилзен без точков актив.

В група А, Ливърпул победи Аякс с 3:0 в Амстердам и също си осигури участие в следващата фаза. Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Харви Елиът вкараха за "червените", които заемат второ място в групата с 12 точки, три по-малко от лидера Наполи, който продължи с безгрешното си представяне и разби Рейнджърс с 3:0 в Неапол. Тимът на Юрген Клоп ще има шанс да измести Наполи от първата позиция при изразителна победа над италианския клуб на "Анфийлд" в последния кръг. От своя страна Аякс отпадна, но е на полпозишън за участие в Лига Европа след Нова година.

В група В Порто разгроми белгийския Брюж с 4:0 като гост и се класира за осминафиналите за сметка на Атлетико Мадрид, който загуби шансове след домакинско равенство 2:2 с Байер Леверкузен. По този начин остава Брюж (10 точки) и Порто (9) да определят победителя в групата, а Атлетико (5) и Леверкузен (4) да спорят за третото място и Лига Европа.

В група D всичко ще се реши в последния кръг. Тотнъм взе само точка от домакинството си на Спортинг Лисабон след 1:1 в Лондон, докато Айнтрахт Франкфурт победи Олимпик Марсилия с 2:1 у дома. Така Тотнъм води в класирането с 8 точки, една повече от Спортинг и Айнтрахт, докато Марсилия е на последното място с 6 точки. В последния кръг Спортинг приема Айнтрахт, докато Тотнъм гостува в Марсилия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Началникът на КАТ-София: Над 8000 нарушения са засечени по бул. "Черни връх" от август насам
Началникът на КАТ-София: Над 8000 нарушения са засечени по бул. "Черни връх" от август насам
Делян Добрев: Правителство с първия мандат не се задава, защото част от партиите се държат като зли духове
Делян Добрев: Правителство с първия мандат не се задава, защото част от партиите се държат като зли духове