НОВИНИ

Барселона надви Ювентус в дербито от Шампионската Лига, Мората с три отменени гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:12, 29.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
барселона надви ювентус дербито шампионската лига мората три отменени гола

"Каталунците" спечелиха с 2:0 гостуването си в Торино срещу "бианконерите" в най-очакваната среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската Лига.

Възпитаниците на Роналд Куман изиграха много силен двубой и си заслужиха трите точки в двубой, в който бяха отменени цели три гола на Алваро Мората.

Гостите започнаха силно и още във 2-та минута Антоан Гризман разтресе гредата на "Старата госпожа".

В 14-та минута испанците поведоха, не и без помощта на малко късмет. Усман Дембеле стреля опасно и след като топката рикошира в крака на бранител, прехвърли Войчех Шчесни за 1:0.

Веднага след подновяването домакините стигнаха до изравнително попадение на Алваро Мората, което обаче не беше зачетено поради засада.

Същото се случи след точно половин час игра, като отново испанецът беше в центъра на вниманието, тъй като второ негово попадение беше справедливо отменено заради засада.

Хеттрикът от неуспехи за Мората беше завършен малко след началото на втората част, когато трети негов гол беше отменен заради нередовно положение на футболист на домакините.

Проблемите за Ювентус станаха още по-големи в 85-та минута, когато Мерих Демирал получи втори жълт, респективно червен картон за грубо нарушение срещу бившия играч на Юве Миралем Пянич

Крайния резултат пък бе оформен в добавеното време на мача, когато Лионел Меси реализира дузпа, като по този начин аржентинецът отбеляза своя гол номер 70 в Шампионската Лига.

С тази победа Барселона продължи серията си без поражение в груповата фаза на турнира, като вече "лос блаугранас" не са губили в 22 последователни мача.

В другата среща от групата Ференцварош навакса изоставане от 0:2 и се добра до 2:2 срещу гостуващия Динамо (Киев) с изравнителен гол на Франк Боли в последната минута.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС със законодателни промени, които гарантират независимостта на европейските прокурори
НС със законодателни промени, които гарантират независимостта на европейските прокурори
Брифинг на Щаба: Далеч сме от изграждането на колективен имунитет
Брифинг на Щаба: Далеч сме от изграждането на колективен имунитет