НОВИНИ

Барселона оцеля в невероятен трилър с 8 гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:28, 04.02.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
барселона оцеля невероятен трилър гола

"Каталунците" спечелиха с 5:3 гостуването си на Гранада след продължения, като по този начин играчите на Роналд Куман се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на Краля.

Срещата на "Нуево Естадио де лос Карменес" предложи изключителна драма, след като домакините водеха с 2:0 до 87-та минута и вече се виждаха в следващата фаза.

Кенеди и Роберто Солдадо бяха донесли този скъпоценен аванс на Гранада, след като се разпиха в 33-та и 47-та минута.

Това принуди Барса да се хвърли в търсене на изравняването, но като че ли, всичко беше против "каталунците". Те удариха четири греди, а освен това вратаря на домакините Ескандел направи повече от една дузина спасявания за целия мач.

Все пак, към края на редовното време съставът на Гранада се прибра твърде дълбоко в своята половина и това позволи на гостите на изравнят резултата след попадения на Антоан Гризман и Жорди Алба.

"Каталунците" продължиха да бъдат по-активни и в продълженията и отново Гризман ги изведе напред в резултата, разписвайки се в 100-та минута.

Секунди по-късно обаче домакините организираха атака, при която техен футболист беше повален от Сержиньо Дест в наказателното поле. Главният арбитър не се поколеба и отсъди дузпа, която Феде превърна в гол, изравнявайки за 3:3.

В 108-та минута обаче Френки де Йонг отново даде аванс на Барселона, правейки добавка след изстрел на Меси.

Три минути по-късно пък Жорди Алба оформи крайния резултат със страхотен гол, възползвайки се от подаване на Антоан Гризман.

В другата среща от изминалата вечер съставът на Леванте също записа инфарктен успех след продължения при домакинството си на Виляреал. В герой за успеха се превърна Рохер Марти, който отбеляза в последната 120-та минута.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО: Пандемията има катастрофални последици за лечението на рак
СЗО: Пандемията има катастрофални последици за лечението на рак
Николай Михайлов: Искам да виждам боеспособен Левски, дължим на феновете Купата (ВИДЕО)
Николай Михайлов: Искам да виждам боеспособен Левски, дължим на феновете Купата (ВИДЕО)