НОВИНИ

Барселона осъществи страхотен обрат срещу Волфсбург, за да триумфира с втората си Шампионска лига при жените

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:30, 03.06.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Барселона спечели за втори път в историята си Шампионската лига при жените, след като на финала в Нидерландия осъществи страхотен обрат от 0:2 до 3:2, за да надиграе състава на Волфсбург.

По този начин испанките дублираха успеха си от сезон 2020/21 и се изравниха по брой трофеи в надпреварата с "вълчиците", които пък си остават с успехите от 2012/13 и 2013/14.

Германките обаче определено бяха много близо и до своя трети триумф в турнира, тъй като откриха резултата на "Филипс Стейдиъм" в Айндховен след само три минути игра чрез полякинята Ева Пайор.

В 37-ата минута пък опитната Александра Поп беше точна за 2:0, осигурявайки комфортен аванс на Волфсбург още преди края на първото полувреме.

След почивката обаче тимът на Барселона излезе коренно променен и съумя да заличи пасива си в рамките на само две минути между 48-ата и 50-ата благодарение на двата гола на Патрисиа Гихаро.

Двадесет минути преди края на редовното време "каталунките" стигнаха и до пълния обрат, а в героиня за тях се превърна Фридолина Ролфьо, която донесе триумфа на своя тим в Шампионската лига.

По този начин дамският тим на Барселона оформи дубъл през сезона, след като вече триумфира с титлата в първенството на Испания. Единственото разочарование за момичетата на Джонатан Хиралдес остава провал в турнира за Купата на Кралицата, откъдето "блаугранас" бяха дисквалифицирани заради използването на непозволен състезал при успеха с 9:0 срещу Реал Сосиедад в осминафиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания отбеляза деня на въоръжените сили
Испания отбеляза деня на въоръжените сили
От нашите пратеници: Ердоган положи клетва за новия си мандат
От нашите пратеници: Ердоган положи клетва за новия си мандат