НОВИНИ

Барселона отпадна още в групите на Шампионската лига

барселона отпадна групите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:55, 08.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Барселона приключи участието си в настоящата кампания на Шампионската лига, след като не успя да преодолее груповата фаза на турнира.

В последния кръг от група "E" на надпреварата, каталунците допуснаха поражение с 0:3 от лидера Байерн (Мюнхен), който събра пълен актив от 18 точки от 6 изиграни срещи.

Към 1/8-финалите в Шампионската лига продължава отборът на Бенфика, който победи като домакин последния Динамо (Киев) и се изкачи на второто място в таблицата с 8 точки.

Загубата в Мюнхен остави тимa на Шави Ернандес на третото място в групата с актив от 7 точки и така испанският гранд ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа напролет.

Баварците откриха резултата на "Алианц Арена" в 34-ата минута чрез Томас Мюлер. Лийрой Сане изведе Роберт Левандовски в наказателното поле на Барса, полякът финтира Жерар Пике и центрира от границата на вратарското поле, а Мюлер прехвърли тер Стеген с удар с глава. Роналд Араухо изби топката, но тя вече бе преминала голлинията и реферът Овидиу Хацеган посочи центъра.

Шампионът на Германия удвои преднината си в 43-ата минута след брилятно изпълнение на Сане. Полузащитникът на Байерн нанесе мощен изстрел по посока вратата на гостите от над 25 метра, а стражът на Барса се намеси неубедително и позволи на топката да влети за втори път в мрежата му.

Малко след час игра съставът на Юлиан Нагелсман направи задачата на Барселона да извлече нещо от срещата невъзможна. Алфонсо Дейвис нахвлу в наказателното поле на каталунците и центрира от аутлинията, а Джамал Мусиала добута топката във врата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: И трите партии от "Демократична България" подкрепят коалиционното споразумение
Окончателно: И трите партии от "Демократична България" подкрепят коалиционното споразумение
Снегът отложи решителния мач между Аталанта и Виляреал от Шампионската лига
Снегът отложи решителния мач между Аталанта и Виляреал от Шампионската лига