НОВИНИ

Барселона подчини Реал Бетис след драма с четири гола и дузпи

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:26, 12.01.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
барселона подчини реал бетис драма четири гола дузпи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Барселона се класира за финала в турнира за Суперкупата на Испания. В двубой от полуфиналите на надпреварата, каталунците се наложиха над Реал Бетис след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът бе 1:1, а след продълженията - 2:2.

Тимът на Шави Ернандес отбеляза гол в 24-ата минута, но те отменено след намесата на ВАР. Рафиня получи топката на крилото и центрира меко в наказателното поле на Бетис, където Педри стреля с глава, стражът Клаудио Браво успя да стигне до топката, но не и да предотврати преминаването ѝ на голлинията. Попадението бе незачетено заради засада на Рафиня в зародиша на атаката.

Каталунците откриха резултата на стадион „Крал Фахд“ в Рияд в 40-ата минута, когато Педи намери с дълго подаване Усман Дембеле, който се освободи от опеката на защитника Руибал, напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле на „зелено-белите“. Роберт Левандовски овладя топката и стреля, вратарят Браво блокира изстреля, но топката се върна в обсега на поляка и при добавката се разписа за 1:0.

Съставът на Мануел Пелегрини успя да възстанови равенството в 77-ата минута. Центрирана топка от фланга в пеналтерията на „блаугранас“ бе отклонена с глава от Луис Енрике към Набил Фекир. Бранителите на Барса не се ориентираха достатъчно бързо и французинът с мощен изстрел покрай тялото на вратаря Марк-Андре тер Стеген отбеляза за 1:1.

Три минути след това Барселона вкара още един гол, който не бе признат. Феран Торес намери в дълбочина голмайстора Левандовски, който отново прати топката в мрежата, но попадението бе отменено след намеса на ВАР, тъй като Торес е бил в положение на засада.

Повече попадение не бяха отбелязани до края на редовното време и така сблъсъкът влезе в продължения.

Каталунците излязоха отново напред в резултата в 93-ата минута. Маркос Алонсо центрира от фаул в наказателното поле на Бетис, бранител в „зелено-бяло“ изчисти топката, но тя попадна в краката на Ансу Фату, който с изстрел от въздуха на границата на пеналтерията прати неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата, за 2:1.

Инкасираното попадение не разколеба тима от Севиля, който се добра отново до равенство девет минути по-късно. Асистента за изравнителното попадение Луис Енрике пусна остро подаване по земя пред голлинията на символичните гости, където Лорен Морон с технично изпълнение с пета стреля между бранителя Роналд Араухо и стража Тер Стеге, разписвайки се за 2:2.

В 118-ата минута Реал Бетис остана с човек по-малко на терена, след като Андрес Гуардадо бе изгонен от игра с червен картон.

Така се стигна до изпълнението на дузпи, в което играчите на Барселона реализираха всичките си удари от „бялата“ точка, докато с пропуски се отчетоха Уилиам Карвальо и Хуанми.

За Суперкупата на Испания Барселона ще се изправи срещу големия си опонент Реал Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фулъм задълбочи кризата в Челси, Жоао Феликс с червен картон в дебюта си за „сините“
Фулъм задълбочи кризата в Челси, Жоао Феликс с червен картон в дебюта си за „сините“
Протест в столичния кв. "Люлин" заради наложената по-лека мярка на мъжа, убил човек заради заря
Протест в столичния кв. "Люлин" заради наложената по-лека мярка на мъжа, убил човек заради заря