НОВИНИ

Барселона пропиля два гола аванс, но записа драматичен успех срещу Бетис

Звездата на вечерта на "Естадио Бенито Виямарин" в Андалусия се казваше Феран Торес, който реализира хеттрик за успеха на "каталунците" с 4:2

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:05, 21.01.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
барселона пропиля два гола аванс записа драматичен успех бетис
Слушай новината

Барселона надигра драматично с 4:2 като гост състава на Бетис в един от най-интригуващите сблъсъци от 21-ия кръг на Ла Лига и по този начин записа трети пореден успех в испанското първенство.

Големият герой за "каталунците" в този двубой се казваше Феран Торес, който реализира своя първи хеттрик с екипа на "блаугранас"

На "Бенито Виямарин" момчетата на Шави нанесоха първия удар в 21-ата минута, когато Педри беше изведен зад домакинската отбрана и асистира на Торес, който на опразнена врата нямаше как да сбърка за 1:0.

В края на първото полувреме гол на Роберт Левандовски беше отменен заради засада след намеса на ВАР, но само броени след почивката Барса все пак удвои аванса си, а отново точен за тима беше Феран Торес.

Футболистите на Бетис обаче далеч не се бяха предали и само в рамките на три минути между 56-ата и 59-ата съумяха да се върнат в мача след две попадения на Иско, който беше изпуснат от гостуващата отбрана и собственоръчно изравни за 2:2.

Равенството в резултата се задържа до последната минута на редовното време, когато Жоао Феликс отново изведе Барселона напред с хубав изстрел с външен фалц от границата на наказателното поле, а в продължението на срещата отново Феран Торес отбеляза, за да оформи крайното 4:2, а с това и своя хеттрик.

С този успех "каталунците" събраха 44 точки и остават на третото място в подреждането на Ла Лига, докато Бетис продължава да бъде на 9-ото място с 31 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет се приземи нестабилно при силни ветрове на летище "Хийтроу" в Лондон (ВИДЕО)
Самолет се приземи нестабилно при силни ветрове на летище "Хийтроу" в Лондон (ВИДЕО)
Етър замина с група от 28 футболисти за лагера в Поморие
Етър замина с група от 28 футболисти за лагера в Поморие