НОВИНИ

Барселона пропусна да спечели във втори пореден двубой в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:05, 16.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
барселона пропусна спечели втори пореден двубой лига
Слушай новината

Лидерът в испанската Ла Лига Барселона пропусна да стигне до победата във втора поредна среща от първенството, след като завърши 0:0 при визитата си на Хетафе в мач от 29-ия кръг.

За "каталунците" това второ поредно нулево реми в шампионата, а ако прибавим и загубата с 0:4 от Реал Мадрид в полуфиналния реванш от турнира за Купата на Краля, то момчетата на Шави нямат реализирано попадение във всеки един от последните си три двубоя.

На "Колисеум Алфонсо Перес" в Мадрид Барса категорично беше отборът, който доминираше, но в голяма част от случаите гостите виждаха единствено как техните опасни удари биват отразявания от отличния в тази среща вратар на Хетафе Давди Сориа.

При една ситуация в средата на първата част пък "блаугранас" нямаха и късмет, след като в рамките няколко секунди удариха на два пъти гредата чрез Рафиня и Алехандро Балде.

В заключителните минути на срещата пък домакините можеха да измъкнат трите точки, но изстрел на юношата на Реал Мадрид Борха Майорал премина встрани от целта и така двубоят завърши без победител.

Въпреки това Барселона продължава да води убедителното в шампионата, като има аванс от 11 точки пред Реал Мадрид на върха при оставащи 9 кръга до края на сезона. В същото време пък Хетафе е на 15-а позиция с 31 пункта и се намира на 4 над зоната на изпадащите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България празнува Възкресение
България празнува Възкресение
Хебър отново не даде шансове на Левски и ще играе за трета поредна титла в НВЛ
Хебър отново не даде шансове на Левски и ще играе за трета поредна титла в НВЛ