НОВИНИ

Барселона се справи трудно с Билбао за пети пореден успех в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:17, 01.02.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
барселона справи трудно билбао пети пореден успех лига

"Каталунците" надиграха трудно с 2:1 на своя Камп Ноу тимът на "баските" и по този начин взе частичен реванш за поражението от същия този съперник във финала за Суперкупата на Испания.

Домакините започнаха по-активно двубоя и след четвърт час игра Лионел Меси получи страхотно извеждащо подаване от Антоан Гризман, но аржентинецът не успя да преодолее стража на Билбао Унаи Симон.

Дори и Симон обаче нямаше какво да стори в 20-та минута, когато Меси изпълни безупречно пряк свободен удар, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на гостите.

До почивката играчите на Куман имаха шанс да стигнат и до втори гол, но изстрел на Гризман премина покрай целта.

Скоро след началото на втората част обаче "каталунците" бяха попарени, когато при едно центриране на Раул Гарсия, Жорди Алба си отбеляза автогол.

Състава на Барса се впусна в търсене на втори гол, но на няколко пъти бяха развенчавани от брилянтните намеси на Унаи Симон.

В 74-та минута обаче Оскар Мингеса намери непокрития Антоан Гризман в наказателното поле и за французина не представляваше проблем да отбележи на опразнената врата, носейки трите точки на своя тим.

С тази победа възпитаниците на Ронал Куман се изравниха по точки с големия си съперник Реал Мадрид, като и двата тима имат по 40 пункта. Те обаче изостават на цели 10 точки от убедителния лидер Атлетико Мадирд, а "дюшекчиите" са и с мач по-малко.

Въпреки поражението пък, Атлетик Билбао остава на 11-то място с актив от 24 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резултатите в НБА
Резултатите в НБА
Александър Георгирев е участвал в сбиване със съотборник
Александър Георгирев е участвал в сбиване със съотборник