НОВИНИ

Барселона си върна четвъртото място след разгром над Валенсия

барселона върна четвъртото разгром валенсия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 20.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Барселона постигна разгромна победа с 4:1 като гост на Валенсия в двубой от 25-ия кръг на испанската Ла Лига.

Каталунците откриха резултата на "Местая" в 23-ата минута. Жорди Алба изведе Пиер-Емерик Обамеянг за отбраната на домакините, нападателят на Барселона напредна с топката, нахлу в наказателното поле и стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Гиорги Мамардашвили за 1:0.

Девет минути по-късно съставът на Шави Ернандес удвои преднината си. Алба центрира топката в пеналтерията на Валенсия, където Осман Дембеле овладя на аутлинията и върна назад към Френки Де Йонг, който прати топката в опразнената врата за 2:0.

В 38-ата минута преднината на Барселона в срещата стана класическа. Габи центрира отдясно в наказателното поле на "прилепите", където непокриятият Обамеянг засече и реализира второто си попадение в срещата.

Селекцията на Пепе Бордалас намали изоставането си в 52-ата минута, когато Пепе Хил центрира отляво в наказателното поле на гостите, а Карло Солер с плонж с глава прати неспасяемо топката в мрежата зад Тер Стеген.

Крайният резултат в мача оформи Педри малко след час игра със страхотен удар зад дъгата на наказателното поле, който свари неподготвен стража Мамардашвили.

В класирането Барселона е четвърти с 42 точки, колкото има и петият Атлетико (Мадрид), но каталунците има предимство пред мадридчани и в преките двубои, и в головата разлика. Валенсия пък е 12-и с 30 спечелени точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли риск за газовите доставки от Русия - коментар на Илиян Василев
Има ли риск за газовите доставки от Русия - коментар на Илиян Василев
Служители на МВР излязоха на протест с искане за по-добро заплащане и реформа
Служители на МВР излязоха на протест с искане за по-добро заплащане и реформа