НОВИНИ

Барселона спечели трофея "Жоан Гампер" след класика срещу Ювентус

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:50, 09.08.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
барселона спечели трофея жоан гампер класика ювентус
Слушай новината

Въпреки раздялата с Лионел Меси през изминалата седмица, отборът на Барселона показа, че е готов за живот без аржентинската звезда, надигравайки с 3:0 отборът на Ювентус в битката за трофея "Жоан Гампер".

Двубоят се игра на "Естади Йохан Кройф" на тренировъчната база на "каталунците", за които това беше 44-и трофей от приятелската надпревара, кръстена на основателя на ФК Барселона.

Футболистите на Роналд Куман започнаха чудесно, като още в 3-ата минута откриха резултата чрез новото попълнение Мемфис Депай, който бе изведен в чудесна позиция от Юсуф Демир.

Ювентус опита да отговори с изстрели на Алваро Мората и Кристиано Роналдо, но и двата случая вратарят Нето се справи подобаващо и направи спасявания.

Скоро след началото на второто полувреме Барса удвои своя аванс след гол с глава на Мартин Брайтуайт. Датският национал намери пролука в отбраната на Юве, за да засече центриране на Мемфис Депай от ъглов удар.

В оставащото време до края "каталунците" продължиха да бъдат по-активния от двата отбора и логично стигнаха до трети гол в добавеното време. Негов автор стана младият Рики Пуч, който се разписа с чудесен фалцов изстрел от границата на наказателното поле.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново напрежение между МВР и прокуратурата
Отново напрежение между МВР и прокуратурата
МОН: Необходими са повече средства за научни изследвания
МОН: Необходими са повече средства за научни изследвания