НОВИНИ

Басейни и тенис кортове се подготвят да отворят

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 03.05.2020
Чете се за: 01:00 мин.

В цялата страна басейни и тенис кортове се подготвят да отворят спрямо новите правила. Някои нетърпеливи тенисисти обаче играха още днес. А въпреки лошото време много хора се отправиха към планините и изпълниха парковете.

Веселин Богданов от Русе, който има плувен комплекс от близо 20 години, казва, че изискванията за поддържане на чистотата в басейните и редовната дезинфекция около тях са много сериозни.

Веселин Богданов - собственик на открит плувен комплекс в Русе: От една страна е хигиената на самата вода, която се третира със специфични за дейността препарати - абсолютно безвредни за хората и се правят постоянно микробиологични и химически изследвания на водата.

В Благоевград и във Варна общинските басейни ще отворят до седмица, като през това време съоръженията ще се дезинфекцират и ще бъдат подготвени за работа. През следващите дни се очаква да заработят и тенис кортовете в цялата страна.

Огнян Илиев - главен треньор на ТК "Черно море Елит" и вицепрезидент на Българската федерация по тенис: Самите ние трябва да въведем изискванията, които ще ни бъдат предложени от БФТ, която много усърдно работи по тази тема.

Най-нетърпеливите, спазвайки дистанция, излязоха на изгрищата още днес.

Крум Терзийски: Използвахме първия ден, в който разрешиха да дойдем, защото килограмите ни натежаха. Като всички българи, които са спазвали кризистния период, чакахме може би 2 месеца и се надяваме, че не пречим на никой.

Докато всички игрища и плувни басейни бъдат готови да заработят, много хора в цялата страна излязоха да спортуват, да покарат колело или просто да се разходят в парковете и планините, които от днес също са достъпни.

През КПП-та преминаваха пловдивчани, за да отидат на разходка до лесопарк „Родопи" и най-популярната дестинация в района - хижа "Здравец".

За реда в парковете и в планините следят полицаи и общински служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха част от мерките срещу коронавируса (ОБОБЩЕНИЕ)
Отмениха част от мерките срещу коронавируса (ОБОБЩЕНИЕ)
В Кюстендил очакват добра реколта от череши
В Кюстендил очакват добра реколта от череши