НОВИНИ

Баща е задържан за убийство на сина си в Монтана

баща задържан убийство сина монтана
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 04.09.2024 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж от село Замфирово в община Берковица е задържан за убийството на 17-годишния си син, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Около 3.30 ч. след полунощ в полицията е получен сигнал от Спешна помощ за момче, докарано от родителите му, но медиците само констатирали смъртта на момчето. По трупа му са установени видими следи от насилие и кръвонасядания по гърдите.

Убийството е станало в квартал "Кошарник" в града, където семейството имало къща и живеело в последните години. Между бащата и сина възникнал скандал и започнала саморазправа. 36-годишният мъж взел дървен кол и ударил с него сина си в гърдите. Момчето паднало и загубило съзнание, а бащата го закарал в Спешна помощ в Монтана. Там медиците констатирали смъртта на детето и съобщили на полицията за случая.

По случая е започнало разследване. Установени са и свидетели на побоя, които са дали показания. Тялото на момчето е оставено за аутопсия в болницата.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че 36-годишният мъж е криминално проявен и осъждан за други престъпления. Той е задържан, разследването на случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Монтана.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шведската полиция простреля младеж при опит за убийство в училище край Стокхолм
Шведската полиция простреля младеж при опит за убийство в училище край Стокхолм
България ще играе с бели екипи срещу Беларус
България ще играе с бели екипи срещу Беларус