НОВИНИ

Басилашвили и Фриц поднесоха изненадите на 1/4-финалите в Индиън Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:09, 16.10.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
басилашвили фриц поднесоха изненадите финалите индиън уелс
Слушай новината

Николоз Басилашвили и Тейлър Фриц поднесоха поредните две изненади на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс, елиминирайки в 1/4-финалите на надпреварата поставените под №2 и №3 в основната схема Стефанос Циципас и Александър Зверев.

По този начин беше оформен и 1/2-финалът в долната половина на схемата, който едва ли много хора са очаквали, че ще противопостави един срещу друг именно грузинеца Басилашвили и американеца Фриц.

И за двамата това ще бъде първото им участие в толкова напреднала фаза на Мастърс турнир, като до момента нито един от двамата не беше преминавал отвъд 1/8-финалите на надпревара от сериите АТР 1000.

Басилашвили надигра Циципас с 6:4, 2:6, 6:4 за малко над два часа игра, като в основата на успеха беше агресивната игра на грузинеца. Така, световният №36 записа своята първа победа срещу играч от топ 3 в кариерата си.

Малко по-късно пък Тейлър Фриц осъществи феноменален обрат срещу Александър Зверев, за да го елиминира след 4:6, 6:3, 7:6(3).

Двамата си размениха по един сет, а в третия Зверев дръпна с 5:2 и изглеждаше, че няма какво да го спре по пътя му към победата. Американецът обаче не се предаде, отрази два мачбола и успя да се добере до тайбрек, където се наложи със 7-3 точки.

Така, за първи път в 28-годишната история на Мастърс турнирите в 1/2-финалите и четиримата тенисисти са извън първите 25 в световната ранглиста.

В горната част на схемата за наша огромна радост е Григор Димитров, който днес ще спори с британеца Камерън Нори за място на финала, като двамата се намират съответно на 26-то и 28-мо място в подреждането на АТР.

Другия финалист пък ще бъде определен в мача между Николоз Басилашвили и Тейлър Фриц, които са извън топ 35.

От четиримата Григор е единственият, който може да се похвали с титла от турнир от подобна категория след триумфа си на Мастърса в Синсинати през 2017 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балетът на старозагорската опера открива сезона със "Сънят на Пилат"
Балетът на старозагорската опера открива сезона със "Сънят на Пилат"
Хебър ще е домакин в първия си мач от втория кръг на Шампионската лига
Хебър ще е домакин в първия си мач от втория кръг на Шампионската лига