НОВИНИ

Баскетболистът на Балкан Карл-Йохан Липс: Трябва да тренираме здраво, за да печелим

Естонецът бе най-резултатен за Балкан при успеха над Спартак Плевен с 89:85

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:35, 07.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
баскетболистът балкан карл йохан липс тренираме здраво печелим
Слушай новината

Естонският баскетболист на Балкан Карл-Йохан Липс игра много силно в последните няколко мача за Балкан в НБЛ, както и в турнира за Купата на ФИБА Европа. Той стана най-резултатен за победата над Спортинг Лисабон, като приключи с "дабъл-дабъл" - 23 точки и 14 борби.

В срещата от НБЛ със Спартак Плевен спечелена от ботевградчани с 89:85 в събота, Липс отбеляза 25 точки, имаше най-висок коефициент на полезност и бе обявен за най-добър играч на мача.

"Наистина трябваше да се борим за победата, защото графикът ни последните дни беше доста тежък. Беше важно, че бяхме доста добре психически подготвени, и това ни донесе победата. Натрупахме и няколко победи една след друга и мисля, че това нещо повдигна самочувствието както на останалите, така и моето. Подкрепяме се взаимно, имаме и подкрепата на треньора и това трябва да продължи, за да продължим и ние да побеждаваме", заяви естонецът.

"Възможно е да продължим победната серия, но сега не трябва да мислим за това, а да вярваме в процеса и да тренираме здраво, за да печелим както мачове, така и титлата", коментира още той.

В следващия си мач от НБЛ у нас Балкан приема Миньор 2015 на 11 ноември от 17:00 ч. Ботевградчани са на четвъртото място след пет кръга с четири победи и една загуба. Лидер е Черноморец с баланс 5-0.

"Знам, че съм първият естонски играч в мъжкото баскетболно първенство. Всичко в Ботевград ми харесва. Харесва ми, че всичко е близо - апартаментът ми, любимият ми ресторант - това е всичко, което ми трябва през сезона и това е перфектно за мен", завърши Липс.

Тимът на Балкан е лидер във временното класиране в група А на турнира за Купата на ФИБА Европа с две победи. На 15 ноември тимът ще приеме Алба Фехервар в Ботевград, а на 22 ноември ще гостува на Спортинг в Португалия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хетафе записа минимален успех над Кадис в испанската Ла Лига
Хетафе записа минимален успех над Кадис в испанската Ла Лига
Ига Швьонтек спечели Финалния турнир на WTA в Канкун и ще се завърне на върха в световната ранглиста
Ига Швьонтек спечели Финалния турнир на WTA в Канкун и ще се завърне на върха в световната ранглиста