НОВИНИ

Баскетболистът Николай Грозев: Надявам се Балкан да спечели титлата и през новия сезон

баскетболистът николай грозев надявам балкан спечели титлата новия сезон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 23.09.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Николай Грозев е един от четиримата баскетболисти от шампионския отбор на Балкан Ботевград, които продължават и през предстоящия сезон. За него това е трета поредна година в Балкан.

В интервю за клубния сайт на "зелените", Грозев заяви, че се надява тимът му отново да спечели титлата в Националната баскетболна лига.

"Радвам се, че продължих договора си. Познавам добре обстановката, очакванията са високи. Надявам се отново да станем шампиони", започна той.

Баскетболистът сподели мнението си за новите попълнения в отбора, който през новия сезон ще бъде воден от наставника Тони Дечев.

"Първо за чужденците, тъй като те са нови и за първи път ще играят в България. Смятам, че са добри като баскетболисти. Също така ми харесва, че са добри момчета и извън терена. Вече успяхме да се сближим, разменяме си шеги и бъзици. За българите мога да кажа, че всички се познаваме доста добре и мисля, че направихме един доста добър отбор. Ицо Захариев и Павката Иванов имат стаж и в Балкан, така че и двамата знаят каква е обстановката тук", каза Грозев.

"Отработваме тактиката за мачовете ни следващия сезон, въпреки че още сме в началото на подготовката, но и до началото на първия ни официален мач - този за Суперкупата, не остава много време .Всеки ден вкарваме нови неща - и в нападение, и в защита. Времето ни притиска, но трябва да се справим", разкри състезателят.

Балкан в момента е в Пловдив, където ще участва в турнира "Декатлон", в който стартира срещу тима на ЦСКА, който се завърна в баскетболния елит след 13 години отсъствие. Грозев коментира селекциите на останалите тимове в НБЛ, с които Балкан ще спори за шампионската титла.

"Що се отнася до първия ни мач в Пловдив срещу ЦСКА, познаваме всички момчета, които са в техния отбор. Включително и чужденците, тъй като и те са играли в България. Направиха доста добър отбор и затова смятам, че ще бъде интересно и на турнира в Пловдив, и по време на първенството.Другите отбори също правят солидна селекция. Черноморец, с който има вероятност да играем на турнира "Георги Христов", показа в последните години, че привличат доста добри чужденци. Българите също са им добри. За Ямбол мога да кажа същото. Взеха твърде опитни българи, като Павката Маринов и Иван Лилов, те също ще са доста добър отбор. Така че мисля, че ни предстои доста интересно първенство", завърши Николай Грозев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Западните Балкани и руското влияние: Специално за "Светът и ние" коментар на Владо Бучковски
Западните Балкани и руското влияние: Специално за "Светът и ние" коментар на Владо Бучковски
Най-голямата хакерска атака в Австралия - изтекли са лични данни на над 9 милиона души
Най-голямата хакерска атака в Австралия - изтекли са лични данни на над 9 милиона души