НОВИНИ

Баскетболистите ни загряха за световните квалификации с успех над Балкан в Ботевград

баскетболистите загряха световните квалификации успех балкан ботевград
Снимка: БК Балкан (Ботевград)
bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 23.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор по баскетбол на България победи Балкан (Ботевград) с 87-64 в контрола, играна в "Арена Ботевград".

"Трикольорите" ни ще приемат Босна и Херцеговина на 29 ноември в "Арена Ботевград", а преди това на 26-ти гостуват на Литва в първи мач от квалификационния цикъл. Селекцията на Росен Барчовски е на подготвителен лагер в Ботевград от 19 ноември.

Националният отбор започна мача с 9-2 и поведе на няколко пъти със 7 точки в първата част. До края на периода обаче "лъвовете" имаха аванс от 1 точка при резултат 12-13. За кратко Балкан обърна в началото на втората част, но нациоаналите си върнаха предимството. След оспорвани минути на почивката България водеше с 8 точки при 24-32. Почти през цялата трета част националите водеха с двуцифрена разлика като третата четвърт завърши при 47-60 в тяхна полза. В средата на последната част разликата скочи до 20 при 56-76 и докрая разликата продължи да нараства.

Балкан бе без двама от своите играчи днес, които са част от националния тим - Станимир Маринов и Митко Димитров. Следващият официален мач на "зелените" ще бъде на 1 декември срещу Левски в София. Началният час на двубоя от Балканската лига бе променен като той ще се играе от 17.30 ч.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отнемат лиценза на фирмата, собственик на автобуса
Отнемат лиценза на фирмата, собственик на автобуса
Какви са версиите за пожара в дома за възрастни в село Рояк?
Какви са версиите за пожара в дома за възрастни в село Рояк?